«Επέστρεψε η θετική αύρα»

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που είχε ο Κεραυνός στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος», όπου μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο προπονητής της ομάδας κ. Χριστόφορος Λειβαδιώτης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα του Στροβόλου πραγματοποίησε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας των Πετρολίνα ΑΕΚ και Ομόνοιας, και εντός έδρας του ΑΠΟΕΛ, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Ο κύπριος προπονητής αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του, στις διαφορές που υπάρχουν  στο νέο πρωτάθλημα αλλά και στον κόσμο του Κεραυνού που έδωσε εντυπωσιακό παρών στο ένα παιχνίδι που έδωσε εντός έδρας η ομάδα μέχρι στιγμής.

Ο Κεραυνός μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ τα δύο από αυτά ήταν απέναντι σε ομάδες που θέλουν να συνδιεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

«Σίγουρα θεωρώ πως κάναμε το ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως η καλή προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι είχε θετικό αντίκτυπο στο πολύ καλό ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα. Παρουσιαστήκαμε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς δικαιολογίες. Η ομάδα μας έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας από την αρχή, ενώ το γεγονός ότι έγιναν εξαιρετικές επιλογές το καλοκαίρι βοήθησε πολύ, αφού δεν χρειαστήκαμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις στην συνέχεια. Άλλες ομάδες ψάχνονται για να προχωρήσουν σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους και πιστεύω θα βελτιωθούν και θα βρουν ρυθμό και χημεία στην συνέχεια. Προβλέπω πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Θεωρώ πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι θα μπορούμε να κερδίζουμε με την ίδια ευκολία κάποια ντέρμπι, όπως με την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ, αλλά τα παιχνίδια θα κρίνονται στα τελευταία λεπτά.

Μέχρι στιγμής κρατάμε το γεγονός ότι λειτουργάμε σαν ομάδα, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα και όλοι οι καλαθοσφαιριστές μας θυσιάζονται στην άμυνα. Αυτός ήταν ο στόχος μας άλλωστε να φτιάξουμε μία ομάδα με σκληρή άμυνα. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, ενέργεια και σταθερότητα στο παιχνίδι μας και θεωρώ ότι έφερε πίσω στην ομάδα θετική αύρα.  Κάτι που μεταφέρεται και στην διοίκηση αλλά και τον κόσμο της ομάδας μας. Μετά από δύο χρόνια που ο Κεραυνός είχε κακές χρονιές, δείχνουμε ότι πλέον είμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε οι προπονητές και οι καλαθοσφαιριστές είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε από το καλοκαίρι, για να παρουσιαστούμε καλοί στο γήπεδο. Το ομαδικό πνεύμα, η σταθερότητα και η αφοσίωση είναι τα κλειδιά της επιτυχίας».

Τι αλλαγές συνάντησες στο φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα;

«Η πιο μεγάλη αλλαγή που είδα μέχρι στιγμής, και εύχομαι να συνεχιστεί, είναι ότι υπάρχει πιο έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα. Τα γήπεδα έχουν περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές, όπου ο κόσμος περίμενε τα play off για να πάει γήπεδο. Η μείωση των ξένων βοήθησε αφού έγινε μεγαλύτερο το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως οι πέντε ξένοι είναι ο ιδανικός αριθμός που μπορούσαμε να έχουμε στις ομάδες, και πρέπει να σταθεροποιηθεί για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε σε καλό επίπεδο το πρωτάθλημα μας, και συνάμα οι κύπριοι καλαθοσφαιριστές που δουλεύουν και αξίζουν θα βρίσκουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Και παράλληλα δίνεται κίνητρο στους πιο μικρούς καλαθοσφαιριστές να δουλεύουν περισσότερο, αφού ξέρουν ότι θα λάβουν τις ευκαιρίες τους. Θεωρώ πως είναι η μέση λύση και είναι ότι καλύτερο για αυτό το διάστημα για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Όσο αφορά τις ομάδες, ανεξάρτητα με το ξεκίνημα που είδαμε, πιστεύω πως ο Κεραυνός, η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ θα είναι πιο ανθεκτικοί λόγω βάθους στο ρόστερ τους.

Σίγουρα εκεί θα είναι ο Απόλλωνας, που έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά και η ΕΘΑ που ξέροντας την πολύ καλά, γνωρίζω  πως θα γίνει ότι χρειαστεί για να είναι άκρως ανταγωνιστική η ομάδα. Επίσης η Ομόνοια είναι ξεκάθαρο πως φέτος έφτιαξε μία ομάδα με πολύ καλή νοοτροπία, και πως κάθε παιχνίδι θα πουλάει το τομάρι της πολύ ακριβά, βάσει της εικόνας που έδειξε μέχρι στιγμής, όπως και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου που δείχνει ότι έφτιαξε μία πολύ μαχητική ομάδα, ειδικά στην έδρα του. Όσο αφορά την Αναγέννηση Γερμασόγειας, κάνει μία πρωτοποριακή προσπάθεια αφού είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία. Μόνο η παρουσία της και η προσπάθεια της αξίζουν συγχαρητήρια».

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είδαμε ένα γεμάτο «Κώστας Παπαέλληνας». Ποιο μήνυμα θες να στείλεις στους φίλους του Κεραυνού ενόψει της συνέχειας;

«Η ατμόσφαιρα που είδαμε στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι συμπεριφορά των οπαδών και των δύο ομάδων ήταν άψογη, αφού δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους φιλάθλους της ομάδας μου είναι αυτό που ανέφερα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα. Είμαστε ένα τιμ μαζί με τον Άγγελο Παπαδημητρίου, που είναι ο τιμ μάνατζερ, και τους Μιχάλη Ματσεντίδη και Αλέξη Ζαχαρίου, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, που όλοι μας έχουμε ως μόνη σκέψη μας για 24 ώρες την ημέρα την δουλειά μας και πως θα βελτιώνουμε την ομάδα, ο κάθε ένας από το δικό του πόστο, ώστε να γίνει καλύτερος ο Κεραυνός.

Εμείς θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά που υποσχεθήκαμε από το καλοκαίρι, και μαζί με τους καλαθοσφαιριστές μας θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό που είδαμε στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, ένα γεμάτο γήπεδο, θέλουμε να έχει συνέχεια. Οι παίκτες του Κεραυνού χρειάζονται τον κόσμο στο πλευρό τους. Ο Κεραυνός είναι μία άκρως μπασκετική ομάδα και αξίζει να παίζει μπροστά στο κοινό της».