Τέλος ή break;

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" στην Λάρνακα, στο πλαίσιο του τρίτου τελικού της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α' Κατηγορίας Ανδρών "Τάσος Μητσόπουλος", με την αναμέτρηση να αρχίζει στις 19:00 και να μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cytavision Sports 5. 

Η ομάδα της Λάρνακας προηγείται με 2-0 στις νίκες απέναντι στους "γαλαζοκίτρινους" και θα ψάξει την τρίτη νίκη, που θα της χαρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ επικράτησε με 82-76 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για την τελική φάση στις 21 Απριλίου στο "Κίτιον" και με 76-66 μέσα στο "Λευκόθεο" στις 26 Απριλίου. Στην ομάδα της Λευκωσίας όμως υπάρχει η πίστη πως μπορεί να γίνει το "μπρέικ" στην Λάρνακα, έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να μειώσει σε 2-1 και να διεκδικήσει στην συνέχεια νίκες στα επόμενα παιχνίδια.

Μέχρι στιγμής η Πετρολίνα ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι επτά φορές κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Έξι νίκες μετράει η ομάδα της Λάρνακας, σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στον Τελικό Κυπέλλου.

Στην Α’ Φάση αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στις 27 Νοεμβρίου 2015 στο «Κίτιον» (4η αγωνιστική) με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια με 74-69, με την ομάδα της Λάρνακας να επικρατεί και στον επαναληπτικό της Λευκωσίας που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στις 16 Ιανουαρίου 2016 με 72-67.

Το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ πήρε την νίκη και στα δύο παιχνίδια που έγιναν για την Β’ Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στις 29 Φεβρουαρίου 2016 στο «Κίτιον» με τους «κιτρινοπράσινους» να επικρατούν με 87-81, και ο δεύτερος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία στις 25 Μαρτίου 2016, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια με 90-70.
Όσο αφορά την τελική φάση του Πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στις 21 Απριλίου στην Λάρνακα, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να επικρατεί με τελικό σκορ 82-76 και στις 26 Απριλίου στην Λευκωσία, με τους "κιτρινοπράινους" να φεύγουν ξανά νικητές με 76-66. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον Τελικό Κυπέλλου στις 13 Φεβρουαρίου 2016, με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί αυτή την φορά με 90-87 και να κατακτάει το τρόπαιο.

Ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός και θα μεταδοθεί από την συνδρομητική πλατφόρμα της Cytavision από το κανάλι Cytavision Sports 5.

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ