"Είστε το μέλλον του μπάσκετ"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια γιορτή της ακαδημίας  του σωματείου Nicosia Basketball Academy (ΝΒΑ), με την παρουσία αρκετών παιδιών και γονιών από την ακαδημία. Στην εκδήλωση το παρόν τους έδωσαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, όπως και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Κύπρου,  κ. Παναγιώτης Γιανναράς.

Στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους γονείς και τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΝΒΑ, τονίζοντας πως ο στόχος της Ομοσπονδίας από την ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε την προεδρία της, είναι να δοθεί βαρύτητα στο αναπτυξιακό κομμάτι.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους νεαρούς αθλητές τους είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας τους, για να μπορέσουν να αποτελέσουν τους καλαθοσφαιριστές και τις καλαθοσφαιρίστριες του αύριο.

Τον  λόγο στην συνέχεια πήρε ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες να έχουν πιο ενεργό ρόλο τα επόμενα χρόνια, στέλνοντας έτσι μήνυμα στα παιδιά της ακαδημίας του ΝΒΑ ότι αυτοί μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του κυπριακού μπάσκετ.

Από την πλευρά του σωματείου, ο πρόεδρος του Nicosia Basketball Academy κ. Μάριος Αναξαγόρου έκανε ένα απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που μας πέρασε, ευχαριστώντας τόσο τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης αλλά και όλους τους αθλητές που έδωσαν το παρόν τους σε αυτή. 
Παράλληλα, έδωσε υπόσχεση όπως η σκληρή δουλειά από το σωματείο του ΝΒΑ θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με γνώμονα πάντα το καλό του κυπριακού μπάσκετ και την σωστή ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου και ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών κ. Παναγιώτης Γιανναράς εντάχθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «One Team» που πραγματοποιείται από το σωματείο ΝΒΑ και αφορά στην εμπλοκή των γονιών των καλαθοσφαιριστών της ακαδημίας σε εβδομαδιαίες προπονήσεις, ώστε να μάθουν καλύτερα το άθλημα και να βοηθηθούν σε φυσική κατάσταση και να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε τους τελευταίους τρεις μήνες, και θα επανέλθει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με μία προπόνηση κάθε βδομάδα. Στο πρόγραμμα «One Team» συμμετέχουν Αθλητικός Ψυχολόγος, Διατροφολόγος, Φυσιοθεραπευτής, Παθολόγος και Ορθοπεδικός.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του σωματείου του ΝΒΑ, όπως και στους προπονητές όλων των τμημάτων. Επίσης τιμήθηκαν οι αθλητές οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το σωματείο με την νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα τιμήθηκαν για την μεγάλη και πολυετή προσφορά τους στο άθλημα οι Γιώργος Αναστασιάδης και Άντρη Παυλίδου.

Aπό ιστοσελίδα ΚΟΚ