"Η επιτυχία να γίνει το έναυσμα... Δεν θα είμαστε ο φτωχός συγγενής"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Άστρα μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακή Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Λούης Δημητρίου, μετά την σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γ’ Κατηγορίας από την Εθνική Κύπρου Κ16.

Μεταξύ άλλων ανέφερε…

“Το ήθελαν οι μικροί, το ήθελε ο κόσμος, το θέλαμε και εμείς… Κτίζουμε νοοτροπία νικητή. Αυτά τα παιδιά έκαναν 10 στις 10 νίκες. Είχαν κερδίσει και τα 4 φιλικά πριν από το τουρνουά, και στη συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο κάνοντας 6 συνεχόμενες νίκες. Γίνεται πολύ δουλειά από όλους στην ομοσπονδία και αυτό φάνηκε και στο τουρνουά. Παίξαμε με πολύ καλές ομάδες, πολύ δυνατούς αντιπάλους τους οποίους εμείς τους υποβαθμίσαμε με την ποιότητα και την προετοιμασία μας. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τους προπονητές και φυσικά υπήρξε μεγάλη στήριξη από την ομοσπονδία. Πρέπει να καταλάβουμε πως το μπάσκετ δεν παίζεται στην Κύπρο αλλά στην Ευρώπη. Ομοσπονδία χωρίς εθνικές δεν υπάρχει. Για αυτό θέλουμε αυτές τις επιτυχίες”.

Για τον κόσμο…

“Πλέον το μπάσκετ δεν είναι στο περιθώριο, ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Κι αυτό πρέπει να το δουν αυτοί που κρατούν και την πίττα και το μαχαίρι. Χθες δεν ήταν μόνο συγγενείς, ήταν 3000 κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ”.

Για τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές…

“Θα πάρουν την ευκαιρία τους. Το πλάνο είναι να έχουμε αρκετούς Κύπριους παίκτες για να στελεχώσουν τις ομάδες μας. Εμείς θα τους στηρίξουμε και ο περιορισμός των 5 ξένων θα παραμείνει και για αυτή την σεζόν (2016/17) και από την επόμενη (2017/18) είναι προς συζήτηση να μειωθούν περαιτέρω… Φυσικά εξαρτάται και από τους Κύπριους, κατά πόσο θέλουν να συνεχίσουν στο μπάσκετ. Η επιτυχία αυτή θέλουμε να γίνει το έναυσμα για να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Δεν θα είμαστε πλέον ο φτωχός συγγενής του ποδοσφαίρου”.

Για την προβολή του μπάσκετ στην Κύπρο..

“Δυστυχώς δεν υπάρχει η απαραίτητη προβολή πέραν του Άστρα και κάποιου άλλου σταθμού.. Εμείς κάναμε τα πάντα. Γραφείο Τύπου με συνεχή ενημέρωση μέσω δελτίων, live streaming για τους αγώνες, επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα. Όμως όλοι θα εστιάσουν εκεί που είναι το χρήμα, δηλαδή στο ποδόσφαιρο. Όλα στην Κύπρο κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο. Πάντως έχουμε τεράστια ανταπόκριση στα social-media και έχουμε μείνει εντυπωσιασμένοι… Αυτή όμως η κατάκτηση σημαίνει πολλά για μας… Ακόμα και ο πρόεδρος έχει ασχοληθεί. Πρώτη φορά έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Για την στάση του ΚΟΑ…

“Από συγχαρητήριες επιστολές έχουμε χορτάσει… Η στάση του ΚΟΑ είναι απαρχαιωμένη. Δεν γίνεται σκοποβολή και στίβος να παίρνουν μαζί 2.200.000 τον χρόνο και ένα ομαδικό άθλημα όπως το μπάσκετ να παίρνει 200.000. Δεν θέλω να μειώσω τις επιτυχίες των αθλημάτων αυτών, όμως έχουμε και εμείς επιτυχίες και αποδείξαμε πως δικαιούται και το μπάσκετ να έχει την ίδια μοίρα. Θα έχουμε συνάντηση και με τον νέο πρόεδρο του ΚΟΑ και θα γίνει συζήτηση για αυτά τα θέματα. Είναι θέμα της πολιτείας πλέον και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας”.