"Η Εθνική έχει νοοτροπία νικητή"

Για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών μίλησε στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο Ανδρέας Πηλαβάς.

Για το τελευταίο φιλικό της Κύπρου επί του Κατάρ: «Προσπαθήσαμε να έχουμε καλό ροτέισιον. Δώσαμε ενέργεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πίσω στο σκορ όμως δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε την νίκη. Πέντε παιχνίδια στην Κύπρο, όλα νικηφόρα, και μία νίκη και μία ήττα στα εκτός έδρας ο απολογισμός μας. Μάλιστα οι έξι νίκες είναι συνεχόμενες για την χώρα μας, αφού ηττηθήκαμε μόνο στο πρώτο φιλικό που δώσαμε εκτός έδρας κόντρα στην Ρουμανία. Έγινε μεγάλη προσπάθεια που θεωρώ πως είναι αξιοπρεπέστατη και αξιοθαύμαστη. Είμαι τόσα χρόνια στην Εθνική Ανδρών, ποτέ δεν κάναμε τόσο μεγάλο νικηφόρο σερί, έστω και σε φιλικά. Αλλά αυτό δίνει περισσότερες προσδοκίες και πρέπει εμείς να βγάλουμε και στα επίσημα παιχνίδια, την ίδια εικόνα που είχαμε στα φιλικά».

Για τον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ κόντρα στο Βέλγιο: «Όλοι ξέρουνε τι ομάδα είναι το Βέλγιο. Είναι το φαβορί του ομίλου και έχει στην δυναμικότητα του παίκτες υψηλής αξίας. Εμείς έχουμε το μομέντουμ και το καλό κλίμα. Αν πάμε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε με δύναμη και πάθος, ποτέ δεν ξέρεις. Ένα παιχνίδι στο μπάσκετ μπορεί να στραβώσει. Θα κυνηγήσουμε την έκπληξη μέσα σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα στο φαβορί του ομίλου. Το Βέλγιο νίκησε τις προάλλες την Πολωνία, και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Πιστεύω στην ομάδα μας και θα τα δώσουμε όλα στα επίσημα παιχνίδια που έρχονται».

Για την σημασία της παρουσίας του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια: «Είμαι στην Εθνική Ανδρών πολλά χρόνια. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα, έχει την νοοτροπία του νικητή και το έχει δείξει αυτό. Η βοήθεια του κόσμου είναι απαραίτητη και πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την Εθνική. Μπορούμε στα εντός έδρας παιχνίδια να πάρουμε τις νίκες και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου. Αυτός είναι ο στόχος μας».