Στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με το όνομα της Κερύνειας! (δηλώσεις Λούη Δημητρίου)

Ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας γυναικών στην Τουρκία, βρίσκει κανείς και την GİRNE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL, δηλαδή "Πανεπιστήμιο Κερύνειας Κωνσταντινούπολης".

Η ομάδα έχει έμβλημα ίδιο με το "Πανεπιστήμιο" της Κερύνειας και έχει στο δυναμικό της τόσο Τουρκάλες όσο και ξένες αθλήτριες. Το www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Λούη Δημητρίου, αναζητώντας πληροφορίες για το θέμα. 

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ μας ανέφερε πως... "Είναι εις γνώση μας το θέμα. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας ώστε να μην αναγνωρίζεται η συγκεκριμένη ομάδα. Έχει διασφαλιστεί πως σε περίπτωση που εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη, δεν θα της επιτραπεί να παίξει με το όνομα Κερύνεια.

Δυστυχώς, όμως, από την στιγμή που η συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει έδρα την Κωνσταντινούπολη και παίζει στην Τουρκία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις κινήσεις των Τ/Κ και σε συνεργασία πάντα με το ΥΠ.ΕΞ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες".

Το προφίλ της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας: