Τελικός ΑΕΛ-Αχιλλέας στον Στρόβολο

Στην Κλειστή Αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας» θα πραγματοποιηθεί ο Τελικός Κυπέλλου ΟΠΑΠ Β1 Κατηγορίας Ανδρών, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017. Στον τελικό συμμετέχουν οι ομάδες ΑΕΛ και Αχιλλέας Καϊμακλίου.

Η ομάδα της Λεμεσού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον θεσμό, επικρατώντας εκτός έδρας του Ζήνωνα με  52-35 για την Προημιτελική Φάση ενώ στην συνέχεια πέρασε νικηφόρα από τον Αγρό, παίρνοντας την νίκη απέναντι στον τοπικό Αχιλλέα με 76-55.

Όσο αφορά τον Αχιλλέα Καϊμακλίου, είχε επικρατήσει για την Προημιτελική Φάση στην έδρα του με 52-46 απέναντι στον ΑΠΟΠ ενώ στα Ημιτελικά πήρε την εκτός έδρας νίκη στην Λεμεσό, με 83-42, απέναντι στον Αστέρα Μέσα Γειτονιάς.

Οι φετινές φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 Κατηγορίας είναι δύο ομάδες που έγραψαν ιστορία στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Η ΑΕΛ έχει κατακτήσει συνολικά 13 φορές το Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών, 9 φορές το Κύπελλο Α’ Ανδρών και 8 φορές το Σούπερ Καπ.

Παράλληλα, ο Αχιλλέας Καϊμακλίου μετράει 5 κατακτήσεις Πρωταθλήματος Α’ Ανδρών, 7 φορές στέφθηκε Κυπελλούχος Α’ Ανδρών ενώ κατέκτησε και 4 φορές το Σούπερ Καπ.

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ