Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» (φώτος)

Στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» βρέθηκε αντιπροσωπία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μετά από πρόσκληση από την διεύθυνση του σχολείου.

Την ΚΟΚ εκπροσώπησε ο Μιχάλης Ματσεντίδης, προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κ18, ο οποίος πραγματοποίησε παρουσιάσεις και μαθήματα καλαθοσφαίρισης στους μαθητές της πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης του σχολείου.

Το θεωρητικό κομμάτι περιλάμβανε παρουσίαση, προσαρμοσμένη για τις ηλικίες των παιδιών, ούτως ώστε να μάθουν τους βασικούς κανόνες και τον τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες καλαθόσφαιρας.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν στο γήπεδο τα μυστικά του μπάσκετ, μέσα από δειγματική προπόνηση που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ματσεντίδη.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κ18 μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

«Πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά και να τους μάθουμε μερικά βασικά πράγματα που αφορούν την καλαθόσφαιρα. Η ανταπόκριση τους ήταν αρκετά θετική, αφού τα παιδάκια έμαθαν για το άθλημα, έπαιξαν και το διασκέδασαν. Εύχομαι όπως πραγματοποιηθούν περισσότερες επισκέψεις στο μέλλον στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου, για να γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά το άθλημα μας».

Aπό την ιστοσελίδα της ΚΟΚ