Φαγητό και συζήτηση στη συνάντηση των προέδρων

Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας, αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στον θεσμό γευμάτισαν μαζί σε εστιατόριο στην Λευκωσία.

Την ΚΟΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Λούης Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Μουζουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Άθως Αντωνίου. Το παρών τους έδωσαν επίσης και τρεις από τους τέσσερις προέδρους των ομάδων. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πετρολίνα ΑΕΚ, κ. Ανδρέας Λευκαρίτης, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, κ. Χριστόφορος Ποταμίτης και ο πρόεδρος του Κεραυνού, κ. Πάρις Παπαέλληνας.

Πέραν των προέδρων, στο εστιατόριο μετέβηκαν και οι προπονητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Final Four. Όλοι οι άνδρες είχαν μία πολύ θετική συζήτηση κατά την διάρκεια του γεύματος, τονίζοντας πως είναι αντίπαλοι μόνο εντός των γραμμών του γηπέδου, και όλοι έχουν σαν κοινό στόχο την πρόοδο του αθλήματος.
 
Άπαντες ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final Four την Παρασκευή και Κυριακή 24 και 26 Μαρτίου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας της κυπριακής καλαθόσφαιρας.  
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Η Ομοσπονδία κάλεσε τους προέδρους και τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο Final Four, και είχαμε όλοι μαζί μία εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που αφορούσε το μέλλον της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και σε φιλικό κλίμα. Συζητήθηκαν πολλά και διάφορα που αφορούν τόσο την πρόοδο της κυπριακής καλαθόσφαιρας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η προκατάληψη που υπήρχε μέχρι τώρα για τους κύπριους διαιτητές, και όλοι υποσχέθηκαν πως θα γίνει προσπάθεια στήριξης τους. Η ΚΟΚ αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της στο κυπριακό στοιχείο, αυτή την φορά με τους κύπριους διαιτητές. Ευχή όλων είναι φυσικά και οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες. Η FIBA στέλνει στην Κύπρο τον παρατηρητή, κ. Tod Warnick, ο οποίος θα παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια του Final Four. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική, αφού κάποιοι από τους διαιτητές που θα είναι στα παιχνίδια του Final Four, είναι υποψήφιοι για να γίνουν διεθνείς».

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ