Έβαλε μπρος η Εθνική Γυναικών (βίντεο)

Την πρώτη της προπόνηση πραγματοποίησε η Εθνική Γυναικών για το 2017, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία της ενόψει των ΑΜΚΕ (Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης). Όλες οι καλαθοσφαιρίστριες που βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση έδειξαν μεγάλη διάθεση για σκληρή δουλειά, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του, μέχρι και τις 28 Μαΐου όπου θα ταξιδέψει στο Σαν Μαρίνο. Στους ΑΜΚΕ η Εθνική Γυναικών θα προσπαθήσει να καταλάβει την υψηλότερη δυνατή θέση, για να μπορέσει να επιστρέψει στην Κύπρο με μετάλλιο.

Τρεις αγώνες θα δώσει η Εθνική Γυναικών κατά την διάρκεια των ΑΜΚΕ, κόντρα στις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες των Ανδόρρα, Ισλανδία και Μάλτα. Συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου θα γίνει η πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Μάλτα, στις 31 Μαΐου την Ανδόρρα και την 1η Ιουνίου την Ισλανδία.

Στην Εθνική ομάδα θα συμμετέχουν αρκετά νέα κορίτσια που διαπρέπουν στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο στα πρώτα παιχνίδια που θα δοθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2013 όπου θα αγωνιστεί η Εθνική Γυναικών.

Η νέα προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Κάλια Παπαδοπούλου, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ αναφέροντας ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που μας δίνεται η ευκαιρία μετά από το 2013 και επαναδραστηριοποιείται η Εθνική Γυναικών. Σίγουρα το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας που έχουμε είναι μόνο πέντε βδομάδες, αλλά πιστεύω ότι είναι μεγάλο το κίνητρο που δίνεται στις κοπέλες για να φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος. Θα πάμε στο Σαν Μαρίνο στις 28 Μαΐου για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική μας, που θα είναι ένα μετάλλιο».

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μίλησε και η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια, Σοφία Θεολόγου, η οποία ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που ενεργοποιήθηκε η Εθνική μετά από τέσσερα χρόνια. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλό υλικό. Ταλέντο υπάρχει. Όρεξη να έχουμε για να δουλέψουμε σκληρά. Και πιστεύω ότι τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Όμως πιστεύω πως η ομάδα μας, πως μέσα από σκληρή δουλειά, μαζί με την νέα μας προπονήτρια, την Κάλια Παπαδοπούλου, νομίζω θα τα πάμε πολύ καλά. Πιστεύω πως θα στοχεύσουμε ένα μετάλλιο και μία θέση στην τριάδα».

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ