"Θέλουμε το μετάλλιο"

Στην Ελλάδα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική Ανδρών, συνεχίζοντας την προετοιμασία της ενόψει των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Στην ελληνική πρωτεύουσα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια, στα οποία επικράτησε. Κόντρα στο Περιστέρι (70-65) και απέναντι στον Αμύντα (77-50).

Με την επιστροφή της στην Κύπρο η Εθνική Ανδρών μπαίνει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, πριν την αναχώρηση της για το Σαν Μαρίνο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κ. Παναγιώτης Γιανναράς, μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ, μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ελλάδα: «Τις προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε στην Αθήνα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας μας. Εκεί δώσαμε δύο φιλικά παιχνίδια, που μας έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψουμε μερικά πράγματα στο παρκέ.

Δυστυχώς αυτές είναι και οι μοναδικές ευκαιρίες που θα έχουμε για φιλικά παιχνίδια, πριν την μετάβαση μας στο Σαν Μαρίνο για τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Θα πάμε στους ΑΜΚΕ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θέλοντας να επιστρέψουμε στην Κύπρο με μετάλλιο.

Θα προσπαθήσουμε για το χρυσό, όμως το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αφού απέναντι μας θα έχουμε κάποιες δυνατές ομάδες, όπως είναι το Μαυροβούνιο και η Ισλανδία που θα έχουν παρουσία και στο Ευρωμπάσκετ. Θα παλέψουμε όμως με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε περήφανους όλους τους Κύπριους».