"Κάποιες ομοσπονδίες τα παίρνουν - Πράγματα και θαύματα"

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου παραχώρησε δηλώσεις στον Άστρα αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα...

Για τη συνεργασία με τον ΚΟΑ και την αναθεώρηση των χορηγιών...

"Είναι καλή η σχέση μας με τον κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη τον πρόεδρο του ΚΟΑ. Κι ελπίζουμε να τολμήσει για την αναθεώρηση των χορηγιών γιατί κάποιες ομοσπονδίες τα παίρνουν. Θα μπούμε σε δημοσιογραφική διάσκεψη πολύ σύντομα για να παρουσιάσουμε πράγματα και θαύματα. Παίρνουν χορηγίες το 90% του προϋπολογισμού τους από τον ΚΟΑ. Υπάρχουν ομοσπονδίες που παιρνουν πέραν του 1,5 εκ το χρόνο και η δική μας ομοσπονδία 200 χιλιάδες".

Για το παράνομο στοίχημα..

"Εμείς θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα πριν μας προλάβουν για αυτό υπάρχει η συμφωνία με την sportradar και φυσικά η συνεργασία με τη FIBA. Το Κυπριακό μπάσκετ πάντως δεν είχε προς το παρόν τέτοια προβλήματα. Είμαστε εδώ και χρόνια στο online στοίχημα όμως ελέγχουμε την κατάσταση ανά πάσα στιγμή αφού εμείς έχουμε τα στατιστικά κι αν τα σταματήσουμε δεν υπάρχει στοιχηματική δραστηριότητα. Για αυτό από τη σεζόν 17/18 θα είμαστε κάτω από το μικροσκόπιο της sportradar από την οποία δεν ξεφεύγει κανένας. Αν έρθει φάκελος από την sportradar θα υπάρξει μέχρι και διαγραφή των σωματείων. Πολλούς κανονισμούς πήραμε κι από την ΚΟΠ με την οποία υπάρχει καλή συνεργασία".

Για την εξέλιξη της καλαθόσφαιρας…

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εξέλιξη που υπάρχει αφού ήρθαν αρκετές επιτυχίες. Το χρυσό στους ΑΜΚΕ, στα παιδιά διεκδικούμε άλλα δύο χρυσά φέτος στη Κ18 και στη γυναικών στη Μάλτα. Πλέον η άνοδος μας αναγνωρίζεται κι από τους αρμόδιους".

Για τα οικονομικά...

"Υπάρχει πρόβλημα οικονομικό σε όλα τα σωματεία για αυτό ξεκινήσαμε επαφές με τα κόμματα (Νικόλας Παπαδόπουλος, Άντρος Κυπριανού, Αβέρωφ Νεοφύτου). Πρέπει να ανανεωρηθεί η χορηγία που δίνεται από το κράτος για το στοίχημα στα ομαδικά αθλήματα, πρέπει να έρθουνε περισσότερα λεφτά στα άλλα ομαδικά αθλήματα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο".

Για τα προκριματικά Μουντομπάσκετ…

"Υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε όμως είναι δύσκολο. Θα το παλέψουμε. Ο χρόνος που πήραν οι Κύπριοι και η μείωση των ξένων έχουν φέρει τα καλά αποτελέσματα. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Η κρατική χορηγία είναι 250 000 και οι 110 000 ξοδεύτηκαν για τους ΑΜΚΕ και την προετοιμασία. Για αυτό μας υποσχέθηκαν και ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Χρίστος Ορφανίδης θα εγγράψουν το θέμα στη Βουλή για αναθεώρηση της χορηγίας στοιχήματος και αν πάρουμε το ποσοστό που ζητούμε τα προβλήματα του μπάσκετ θα λυθούνε".