Χάσαμε στην παράταση στο ιστορικό πρώτο μας ματς

Τον πρώτο της –ιστορικό– αγώνα πραγματοποίησε η Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου, σε διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στην Κομοτηνή, όπου αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου ήταν εκπληκτικό στο πρώτο του παιχνίδι, αφού είδε στα μάτια την Βουλγαρία, σε μία αναμέτρηση όπου γνώρισε την ήττα στην παράταση με 53-51.

Η Εθνική Βουλγαρίας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με το τέλος της Α’ περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 15-9, με την Κύπρο να ανεβάζει στροφές και να μειώνει την διαφορά στον πόντο (24-23) στο τέλος του ημιχρόνου.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην συνέχεια, με την Βουλγαρία να μεγαλώνει την διαφορά στους έξι πόντους (34-28) μέχρι την ολοκλήρωση του Γ’ δεκαλέπτου. Για ακόμα μία φορά οι κύπριοι διεθνείς δεν το έβαλαν κάτω, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 43-43 μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, η Κύπρος ήταν μπροστά με ένα πόντο διαφορά, όμως η Βουλγαρία κέρδισε δύο ελεύθερες βολές, ευστοχώντας στην μία και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε στην παράταση, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 53-51.

Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει άλλωστε μεγάλη σημασία, μπροστά στο γεγονός ότι πλέον η Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου πραγματοποίησε τον πρώτο της διεθνή αγώνα. Οι Κύπριοι διεθνείς, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στο παρκέ για την νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σάββας Λαζάρου, που ήταν εκπληκτικός, αφού σημείωσε 31 πόντους (4 τρίποντα).

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου, η Εθνική Τροχοκαθίσματος Κύπρου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδος, στις 20:00, σε αναμέτρηση που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στην Ελλάδα από την ΕΤ3.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-9, 24-23, 34-28, 43-43, 53-51 (Παράταση)

Εθνική Βουλγαρίας (Ισκρόβ): Ιβανόφ, Γκεόργκι 6, Ιβάνοου 11, Ατανάσοφ, Λιουμπένοφ 8,Πετρόφ 14, Κοστόφ 2, Βακλίνοφ 12, Γκιουρόφ.

Εθνική Κύπρου: (Ομήρου – Νικολάου): Ιωάννου 15, Λαζάρου 31 (4), Θεοχάρους 2, Παυλίδης, Χριστοφόρου, Πατσαλίδης 2, Μιχαηλίδης, Κανάρη 1, Λοΐζου, Μάρκου Μαρία.

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ