Να δείξει χαρακτήρα απέναντι στην Κλουζ

Ο Κεραυνός υποδέχεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο «Κώστας Παπαέλληνας» τη ρουμάνικη Κλουζ για την 3η αγωνιστική του 12ου ομίλου.

Η ήττα με 109-69 από την Γκρόνιγκεν στην Ολλανδία, στις 10 Ιανουαρίου, για τη 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου του FIBA Europe Cup (FEC), πόνεσε αρκετά τον Κεραυνό. Μετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, πρώτα στα προκριματικά του Basketball Champions League και ακολούθως με την κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου στη ρέγκιουλαρ σίζον του FEC και στη συνέχεια με τη νίκη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου (89-72, στις 20/12 απέναντι στη Μονς-Ενό), ήρθε η βαριά ήττα από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας.

Πλέον, ο Κεραυνός καλείται να δείξει χαρακτήρα και να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, υποδεχόμενος την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στο κλειστό «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο τη ρουμάνικη Κλουζ για την 3η αγωνιστική του 12ου ομίλου.

Η Γκρόνιγκεν μετράει 2 στα 2, ο Κεραυνός και η Κλουζ έχουν από μία νίκη και μία ήττα και η Μονς έχει απολογισμό δύο νικών. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι για να μπορέσει να διατηρηθεί ο Κεραυνός στην δυάδα του ομίλου (που δίνει πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση των «16»), πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του απέναντι στην ισχυρή ομάδα της Κλουζ.

«Μετά την ήττα στην Ολλανδία, κερδίσαμε την πολύ καλή ΕΘΑ εκτός έδρας (93-73, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου), δείχνοντας σωστή αντίδραση. Όμως στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κλουζ θέλουμε να δείξουμε ότι το αποτέλεσμα με την Γκρόνιγκεν ήταν μια κακή παρένθεση, σε ένα ματς όπου ο αντίπαλος έβγαλε πρωτοφανής ποσοστά ευστοχίας. Υπάρχει πίεση, διότι πέραν της ήττας από την οποία προερχόμαστε, ξέρουμε επίσης πως η νίκη είναι καθοριστική, για να έχουμε το πάνω χέρι για την πρόκριση», τονίζει ο προπονητής Χριστόφορος Λειβαδιώτης.

Η ρήξη χιαστών που υπέστη στο ματς με τη Μονς ο Κέιντ Ντέιβις και οι δύο προσθήκες που ακολούθησαν, αυτές του Ρον Ρος (που επέστρεψε μετά την περσινή του παρουσία και του Ντάλτον Πέπερ (ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα ευρωπαϊκά ματς), είναι φυσιολογικό να έχουν βγάλει εκτός ρυθμού την ομάδα, σε μια σημαντική καμπή της σεζόν. Ένα πρόβλημα που ο κόουτς Λειβαδιώτης και η ομάδα του καλούνται να διαχειριστούν.

Μετά το ματς με την Κλουζ, ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μονς-Ενό (24/01), ο εντός έδρας αγώνας με τη Γκρόνιγκεν (30/01) και το ταξίδι στη Ρουμανία για το παιχνίδι με την Κλουζ (07/02).