(Preview) Ξεχωρίζει το ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ

Τρεις συναρπαστικούς αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League, οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου. Στις 16:00 η ΕΘΑ θα υποδεχτεί τον Κεραυνό, στις 19:00 ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει τον ΑΠΟΠ και στις 19:15 ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της αγωνιστικής την Πετρολίνα ΑΕΚ. Ρεπό για την αγωνιστική έχει η ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

ΕΘΑ Έγκωμης – Κεραυνός (Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 – 16:00)

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι για την 19η αγωνιστική, η ΕΘΑ θα υποδεχτεί στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία τον Κεραυνό, σε αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 16:00. Η ομάδα της Έγκωμης κατάφερε να φθάσει μέχρι τον τελικό κυπέλλου την προηγούμενη βδομάδα, ωστόσο παρά την θετική της παρουσία δεν μπόρεσε να φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Πλέον η προσοχή των «κιτρινόμαυρων» στρέφεται στην ΟΠΑΠ Basket League, με στόχο την κατάληψη της πιο υψηλής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση του Γ’ γύρου. Αυτή την στιγμή η ΕΘΑ είναι στην 5η θέση μετρώντας 6 νίκες και 10 ήττες, έχοντας 22 βαθμούς. Από την άλλη, ο Κεραυνός είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, έχοντας 12 νίκες και 3 ήττες. Η ομάδα του Στροβόλου ολοκλήρωσε την προηγούμενη Τετάρτη το εντυπωσιακό φετινό της ευρωπαϊκό ταξίδι και επίσης στρέφει την προσοχή της στην ΟΠΑΠ Basket League, όπου έχει στόχο την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος. Στην φετινή αγωνιστική περίοδο οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες δύο φορές, με τους «ερυθροκίτρινους» να μετράνε ισάριθμες νίκες. Στην 7η αγωνιστική στο «Κώστας Παπαέλληνας» με σκορ 89-77 και στην 13η αγωνιστική στο Στάδιο Ελευθερία με 93-73.

Απόλλων – ΑΠΟΠ (Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 – 19:00)

Το ντέρμπι των χαμηλών βαθμολογικών θέσεων της ΟΠΑΠ Basket League θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Λεμεσό, με τον Απόλλωνα να φιλοξενεί τον ΑΠΟΠ. Αυτή την στιγμή η ομάδα της Πάφου είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας, όπου σε 16 αγώνες μετράει τρεις νίκες, 13 ήττες και έχει 19 βαθμούς. Από την άλλη, ο Απόλλωνας είναι στην 17η θέση, όπου σε σύνολο 15 αγώνων μετράει επίσης τρεις νίκες, και 12 ήττες. Η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε τις δύο από τις τρεις φετινές της νίκες επί του ΑΠΟΠ, στην 6η αγωνιστική εντός έδρας με 68-61 και στην 11η αγωνιστική με 82-76 στην Πάφο. Το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής είναι πολύ πιθανόν να κρίνει ποια ομάδα θα κατακτήσει την 6η θέση με το τέλος του Γ’ γύρου, και συνεπώς να αγωνιστεί στα play off στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για τον ίδιο λόγο, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την 6η θέση.

ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ (Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 – 19:15)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στις 19:15, στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας θα υποδεχτεί την Πετρολίνα ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Οι Λαρνακείς είναι στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς (13 νίκες – 2 ήττες) ενώ ο ΑΠΟΕΛ είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς (9 νίκες – 6 ήττες). Οι «κιτρινοπράσινοι» προέρχονται από την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών την προηγούμενη βδομάδα, με την ψυχολογία στην ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη να είναι στα ύψη. Οι Λαρνακείς θέλουν να φύγουν με την νίκη από την Λευκωσία την Κυριακή, ώστε να διατηρήσουν την πρωτιά τους, μέχρι και το φινάλε του Γ’ γύρου της ΟΠΑΠ Basket League. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ θα επιδιώξει την νίκη με σκοπό να μπορέσει να φτάσει πιο κοντά στην κατάληψη της 3ης θέσης της βαθμολογίας, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Στις φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι δύο ομάδες πέτυχαν από μία νίκη. Για την 6η αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε στο «Κίτιον» με 102-90, ενώ η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε στο «Λευκόθεο» για την 12η αγωνιστική δύσκολα με 84-82.

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ