Κεραυνός και C2S ΑΕΛ θέλουν το πρωτάθλημα

Πανέτοιμες για τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς για την τελική φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών είναι οι καλαθοσφαιρίστριες του Κεραυνού Στροβόλου και της C2S ΑΕΛ. 

Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τελευταία φορά στην φετινή αγωνιστική περίοδο την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 19:45, σε παιχνίδι που θα μεταδοθεί σε live streaming στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ στο www.basketball.org.cy, σε παραγωγή του Alfa Sports TV. Στην σειρά των τελικών οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο νίκες έως τώρα και η νικήτρια ομάδα από τον αγώνα της Πέμπτης θα κατακτήσει τον τίτλο.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς που έγινε στον Στρόβολο, η ΑΕΛ έκανε το «μπρέικ» επικρατώντας με 61-55, ενώ ο Κεραυνός απάντησε με νέο «μπρέικ» στην Λεμεσό, νικώντας την ΑΕΛ στο στάδιο «Νίκος Σολομωνίδης» με 61-53 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τις νίκες. Στον τρίτο αγώνα της σειράς, ο Κεραυνός επικράτησε εντός έδρας με 53-42, κάνοντας το 2-1, με την ΑΕΛ να είναι η νικήτρια στον τέταρτο αγώνα της σειράς, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο «Κίτιον» λόγω τιμωρίας των «γαλαζοκιτρίνων», με σκορ 64-60, ισοφαρίζοντας την σειρά σε 2-2.

Πρώτες σκόρερ στην σειρά των τελικών

Τόσο ο Κεραυνός όσο και η ΑΕΛ έχουν στο ρόστερ τους εξαιρετικές καλαθοσφαιρίστριες, οι οποίες αποτελούν και τον κορμό της Εθνικής Γυναικών και κάθε ομάδα έχει την δική της κορυφαία καλαθοσφαιρίστρια στην φάση των τελικών.

Για την ομάδα του Στροβόλου αυτή είναι η Νίκι Έιβερι. Η 32χρονη ελληνοαμερικανίδα πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά φέτος στον Κεραυνό, ενώ αποτελεί και την MVP για την ομάδα της στην σειρά των τελικών, έχοντας πετύχει 82 πόντους στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Στην ΑΕΛ η κορυφαία καλαθοσφαιρίστρια στην σειρά των τελικών δεν είναι άλλη από την διεθνή κύπρια Πέτρα Όρλοβιτς, η οποία σημείωσε στους τελικούς μέχρι τώρα 88 πόντους. Η Όρλοβιτς ήταν επίσης εξαιρετική καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου και θέλει να βοηθήσει την ομάδα της να φτάσει στην κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Πλούσια η ιστορία και των δύο ομάδων

Από την αγωνιστική περίοδο 1987-1988 που διεξάγεται το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών, η ΑΕΛ και ο Κεραυνός είναι οι δύο ομάδες που στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταγωνιστούν, κατακτώντας του περισσότερους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα, από τα 30 πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, οι δύο ομάδες έχουν κατακτήσει συνολικά τους 25 τίτλους.

Η ΑΕΛ έχει μέχρι σήμερα 15 κατακτήσεις και είναι η πολυνίκης του θεσμού. Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Κεραυνός με 10 κατακτήσεις. Ακολουθούν οι ΕΝΑΔ και Ουμπιάδα οι οποίες έχουν κατακτήσει από δύο πρωταθλήματα και η ΕΘΑ με ένα τίτλο.

Αρκετές είναι οι φορές που η ΑΕΛ και ο Κεραυνός βρέθηκαν και στους τελικούς, χωρίς να μπορέσουν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Στροβόλου ήταν φιναλίστ 10 φορές, ενώ η ΑΕΛ βρέθηκε άλλες πέντε φορές σε τελικούς.