Kαταγγέλλει ρατσισμό σε αγώνα εφήβων

Ρατσιστική επίθεση από καλαθοσφαιριστή του Απόλλωνα στον αγώνα εφήβων καταγγέλλει ο Κεραυνός.

Η ανακοίνωση:

Η ομάδα των εφήβων μας υπέστη βαριά ήττα στην Λεμεσό από τον Απόλλωνα με 72-51. Η ήττα όμως είναι το λιγότερο που απασχολεί την ομάδα μας αφού ο αγώνας σημαδεύτηκε από την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αθλητής μας Σαμουήλ Θωμά από αντίπαλο αλλά και την κάκιστη αντίδραση των διαιτητών.

Στο παιχνίδι η ομάδα μας παρατάχθηκε στο παρκέ με μόλις 7 αθλητές αφού οι τραυματισμοί και οι σχολικές υποχρεώσεις έχουν κτυπήσει αλύπητα τους εφήβους μας τον τελευταίο καιρό (απουσίαζαν Δουκανάρης, Ανδρέου, Αριστοδήμου, Παναγιώτου Δ.). Παρά τις τεράστιες ελλείψεις στο ρόστερ η ομάδα μας πολέμησε το παιχνίδι. Βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και έφερε το παιχνίδι στους 4 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Σε αυτό το σημείο αθλητής του Απόλλωνα (νούμερο 8) έβρισε με ρατσιστικό αισχρότατο σχόλιο τον αθλητή μας Σαμουήλ Θωμά ο οποίος αντέδρασε κτυπώντας τον αντίπαλο του. Ο Κεραυνός κακίζει την αντίδραση του αθλητή μας και τονίζουμε ότι δίκαια αποβλήθηκε από τους διαιτητές. Οι διαιτητές παρόλα αυτά τιμώρησαν τον αθλητή του Απόλλωνα με τεχνική ποινή, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν πήραν «χαμπάρι» τι έγινε και ήταν τελείως εκτός παιχνιδιού. Το διαιτητικό τρίο Στυλιανού Μιχάλης, Χαραλάμπους Πάμπος, Χαρίσης Θεόδωρος ήταν τραγικό και με τις αποφάσεις τους σε διάφορα σημεία του αγώνα γελούσε ολόκληρο το γήπεδο.  

Αυτή η φάση σήμανε ουσιαστικά το τέλος του παιχνιδιού για την ομάδα μας αφού ο εκνευρισμός κτύπησε κόκκινο και η συγκέντρωση πήγε περίπατο.

Ο Κεραυνός δεν κολλάει στην ήττα η οποία καμία σημασία δεν παίζει. Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές ενάντια σε αθλητές του. Ο ρατσισμός δεν χωράει στα γήπεδα και σε καμία περίπτωση η ηλικία του αθλητή (16 ετών) δεν είναι δικαιολογία για την συμπεριφορά του. Ο καλαθοσφαιριστής πρέπει να καταγγελθεί και να τιμωρηθεί από την Ομοσπονδία με αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις της για το υπόλοιπο της σαιζόν και προς αυτή την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί η ομάδα μας.

Η ανοχή στον ρατσισμό είναι έγκλημα και δεν πρόκειται ποτέ να ανεχτούμε να εγκληματούν απέναντι σε παιδιά της ομάδας μας, η οποιασδήποτε άλλης ομάδας.

Δεκάλεπτα: 15-6, 14-16, 24-12,19-17

Κεραυνός: Χατζηκώστας 16, Ανδρέου Τ 16, Πατσαλής 1, Θωμά 6, Κούκος 4, Παναγιώτου, Γεωργίου 8

Υ.Γ. Τιμητικό για τον προπονητή του Απόλλωνα είναι ότι παρά το ότι ο αθλητής δεν τιμωρήθηκε με αποβολή από τους διαιτητές, τον τιμώρησε ο ίδιος αφήνοντας τον καλαθοσφαιριστή στον πάγκο χωρίς να τον χρησιμοποίησει στο υπόλοιπο του παιχνιδιού".