Τελευταίο και... τελικός

Στα άκρα έχουν καταφέρει να πάρουν τη μεταξύ τους σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ ο ΑΠΟΕΛ και η ΕΘΑ, με αποτέλεσμα το απόγευμα στις 17:30 να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας. Στους τέσσερις έως τώρα μεταξύ τους αγώνες στα ημιτελικά, οι δύο ομάδες παρουσίασαν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς τα δύο πρώτα άκρως ανταγωνιστικά παιχνίδια, ακολούθησαν δύο εύκολες νίκες των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 2-2 και να δίνουν τώρα ένα σούπερ τελικό για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό διεκδίκησης του τίτλου. Εκεί περιμένει από το βράδυ της Τρίτης (31/3/15) η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία απέκλεισε με 3-1 νίκες τον Κεραυνό. 

Τα σκαμπανεβάσματα και η μη σταθερή πορεία των δύο αντιπάλων στους τέσσερις προηγούμενους ημιτελικούς, προκαλούν ερωτηματικά και για τον 5ο, στον οποίο ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα έδρας και το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι πως θα έχει και τον 6ο παίκτη του στο πλευρό του, αφού ο κόσμος του ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών στο «Λευκόθεο». Το «πρόβλημα» της τελευταίας στιγμής που προέκυψε στους «γαλαζοκίτρινους» είναι η ξαφνική αποδέσμευση του Θανάση Παπαχατζή (μίλησε με απρεπή λόγια για το ρόστερ του και όχι μόνο...) και η επιστροφή στην τεχνική ηγεσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος απολύθηκε πριν από την έναρξη των πλέι-οφ και έπειτα από 4 αγώνες, ξαναπροσλήφθηκε για να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό. Το πόσο θα επηρεάσει αυτό τη συνοχή της ομάδας και τι θα προλάβει να κάνει σε μία μόλις ημέρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, θα φανεί εντός αγωνιστικού χώρου. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ προετοιμάζεται για να παρουσιάσει στο «Λευκόθεο» τον καλύτερό του εαυτό και σε άμυνα και σε επίθεση, με στόχο να επιβάλει το παιχνίδι του και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να πιστέψει πως μπορεί να του «σπάσει» για δεύτερη φορά την έδρα. Η ευστοχία, η συγκέντρωση στην άμυνα, ο περιορισμός των λαθών και το μάζεμα των ριμπάουντ είναι στα «πρέπει» των «γαλαζοκίτρινων» για να δηλώσουν παρόντες για 18η φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση των πλέι-οφ. 

Στην ΕΘΑ τα πράγματα είναι κάπως πιο ήρεμα, αφού η ομάδα της Έγκωμης απέδειξε πως μπορεί να ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας του ΑΠΟΕΛ και να δηλώσει παρούσα σε τελικό για 3η φορά στην ιστορία της. Ο Τόμας Μασάμπα μπορεί να στραμπούληξε τον δεξί του αστράγαλο στο τέλος του τέταρτου ημιτελικού, όμως αναμένεται να ηγηθεί και πάλι των προσπαθειών των «κιτρινόμαυρων» για την πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης ξέρει πως οι παίκτες του θα πρέπει να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι για το τι συμβαίνει μόνο στο παρκέ και να κλείσουν τα αυτιά τους στην υποστήριξη που θα έχει ο αντίπαλός τους από τον κόσμο τους, παραμένοντας πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο. Η άμυνα είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία της ΕΘΑ, όμως θα πρέπει να παρουσιάσει την ίδια καλή ευστοχία όπως στον τελευταίο αγώνα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» για να ανοίξει την άμυνα των «γαλαζοκίτρινων» και να πάρει τα ηνία. Πέραν της συγκέντρωσης, της άμυνας και της ευστοχίας η ΕΘΑ χρειάζεται και τη συνοχή, το τρέξιμο και των περιορισμό των λαθών, ούτως ώστε να κάνει νέα ανατροπή και να περάσει στον τελικό.