Σήκωνει το τρόπαιο

Η ομάδα U18 γυναικών θα παραλάβει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας στο ημίχρονο του αγώνα ΕΝΑΔ-Ζήνωνας U16

Ημέρα αποθέωσης η Κυριακή (19/04) για την ομάδα U18 γυναικών της Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ. Το συγκρότημα του Τάκη Μιραλλάη, που κατέκτησε φέτος το νταμπλ, θα παραλάβει το τρόπαιο του πρωταθλητή στο ημίχρονο του αγώνα ΕΝΑΔ-Ζήνωνας (τζάμπολ στις 14:00) για τον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος U16 γυναικών που θα διεξαχθεί στο κλειστό του α΄ δημοτικού Αγίου Δομετίου.
Η ομάδα U18 της ΕΝΑΔ κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 νίκες του Κεραυνού στους τελικούς, με τη δεύτερη νίκη να έρχεται στις 28 Μαρτίου. Ένα μήνα νωρίτερα οι «γάτες» κατέκτησαν και το κύπελλο, στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του κυπέλλου νεανίδων (U18), κερδίζοντας και πάλι τον Κεραυνό.
Η ομάδα U18 γυναικών της ΕΝΑΔ στέφθηκε πρωταθλήτρια τη σεζόν 2014-15 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του σωματείου του Αγίου Δομετίου που κατέκτησε νταμπλ. Η ΕΝΑΔ διαθέτει στην τροπαιοθήκη της δεκάδες τρόπαια, από το πρωτάθλημα ανδρών μέχρι τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, όμως ουδέποτε μέχρι τώρα ομάδα της είχε κατακτήσει νταμπλ.
Ο προπονητής της γυναικείας ΕΝΑΔ, Τάκης Μιραλλάης, δηλώνει περήφανος: «Στην ΕΝΑΔ είμαστε όλοι περήφανοι για την πορεία της ομάδας U18 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι κοπέλες έκαναν μεγάλη προσπάθεια φέτος και αξίζουν το χειροκρότημα του κόσμου την Κυριακή στην απονομή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν δίπλα στην ομάδα και μας βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου. Μόνο στον τελευταίο αγώνα με τον Κεραυνό, είχαμε 200 άτομα στην κερκίδα».
Από την πορεία της ΕΝΑΔ U18 γυναικών ξεχώρισε φέτος η Στέλλα Θεοδοσίου, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος. Με εξαίρεση, πάντως, τέσσερις καλαθοσφαιρίστριες που γεννήθηκαν το 1996, όλες οι υπόλοιπες παίκτριες της U18 είναι γεννημένες το 1998 μέχρι το 2000, κάτι που σημαίνει ότι του χρόνου ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει ο ίδιος.
Το ρόστερ της πρωταθλήτριας ΕΝΑΔ U18 της σεζόν 2014-15 αποτελείτο από τις: 
Στέλλα Θεοδοσίου (αρχηγός), Έλενα Κωνσταντίνου, Αλεξάνδρα Κουσαρίδου, Έλενα Μύθιλλου, Νάταλι Γεωργίου, Μαρία Καλλιάνου, Χριστιάνα Μιλτιάδους, Κωνσταντίνα Λεοντίου, Μιλένα Καραμοντάνη, Πάμπη Καλλιάνου, Έλενα Πηλακούτα, Στέφανη Γεωργίου και Αρετή Πασχαλίδου.

Επτά παίκτριες στην κλήση
Εξάλλου, στην πρόσφατη κλήση της ΚΟΚ για την προεθνική U18 γυναικών, οι ομοσπονδιακοί προπονητές επέλεξαν επτά καλαθοσφαιρίστριες της ΕΝΑΔ. Στην προπόνηση της Δευτέρας (20/04) θα δώσουν την παρουσία τους οι Μαρία Καλλιάνου, Νάταλι Γεωργίου, Στέφανη Γεωργίου, Έλενα Πηλακούτα, Χριστιάνα Μιλτιάδους, Μιλένα Καραμοντάνη και Αρετή Πασχαλίδου.