Θρίαμβος και πρόκριση κόντρα στην Τουρκία

2015 CEV U20 Beach Volleyball European Championship. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ U-20: 
 

Η δεύτερη μέρα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ που διεξάγεται στην Λάρνακα ξεκίνησε με έντονο Κυπριακό ενδιαφέρον αλλά και μπόλικη δράση καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η κατάταξη των ομίλων και η πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Μεγάλη νίκη για Χατζηκωνσταντά και Ζακχαίου
Στο γυναικείο ταμπλό οι αδερφές Γιασουμή άνοιξαν τον χορό το πρωί της Πέμπτης όμως δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν πολλά απέναντι στις Ρωσίδες Μακρογκούζοβα και Γκολομίνα, χάνοντας τελικά με 2-0 σετ.
Στο ματς που κέντρισε τον ενδιαφέρον οι Χατζηκωνσταντά και Ζακχαίου αντιμετώπισαν την Τουρκία και τις Βένσε και Γιαρέν με έπαθλο την Τρίτη θέση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Η Κυπριακή ομάδα μπήκε δυνατά στο τερέν και πήρε το πρώτο σετ με 21-18 ενώ στο δεύτερο η μάχη ήταν μεγάλη όμως Χατζηκωνσταντά και Ζακχαίου πήραν την μεγάλη νίκη, την πρώτη της Κύπρου στο γυναικείο ταμπλό.
 
Για την πρωτιά και την πρόκριση οι Άνδρες
Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των Χρυσοστόμου/Χρηστίδη και τις δύο νίκες οι άλλες δύο Κυπριακές ομάδες στο αντρικό ταμπλό θέλησαν να πετύχουν και αυτή την πρώτη τους νίκη όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό.
Οι Ζορπής και Λιοτατής έχασαν και στον 2ο αγώνα με 2-0 σετ απέναντι στους Γάλλους, Γκοτιέ/Λουιζό ενώ οι Ελευθερίου και Χρυσοστόμου πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσεως κόντρα στην Σερβία όμως εν τέλει ηττήθηκαν στο τάι μπρέικ μετά από 56 λεπτά σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.
Παρά τις ήττες όλα τα ζευγάρια της Κυπριακής αποστολής έχουν ελπίδες να περάσουν και το απόγευμα της Πέμπτης θα είναι κρίσιμο για όλους. Οι Χρυσοστόμου/Χρηστίδης θα παλέψουν με τους Έλληνες Κάνελλο και Σακκά για την πρωτιά στον όμιλο ενώ οι υπόλοιποι για την πρώτη τους νίκη και την πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης στον όμιλο.
 
Αποτελέσματα
 
Άνδρες
Gauthier-Rat/Loiseau FRA [12] - Zorpis/Liotatis CYP [28]                2-0 (21-12, 21-12)
Zivotic/Somosi SRB [11] - Eleftheriou/Chrysostomou CYP [27]     2-1 (21-17, 19-21, 15-13)
 
Γυναίκες
Chatzikonstanta/Zakchaiou CYP [1]          Vence/Yaren B. TUR [16]              2-0 (21-18, 23-21)
Makroguzova/Kholomina RUS [11] - Yiasoumi, A./Yiasoumi, K. CYP [27]  2-0 (21-7, 21-12)