Ντέρμπι στο κύπελλο

Τα ντέρμπι Παφιακός – Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις ξεχωρίζουν από την κλήρωση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Πετοσφαίρισης που έγινε την Πέμπτη στα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Στα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης  η Νέα Σαλαμίνα θα αντιμετωπίσει τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών και η Αναγέννηση Δερύνειας την Pokka ΑΕ Καραβά.

Με βάση τον προγραμματισμό που έγινε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν  μεταξύ 11 – 18 Δεκεμβρίου 2015. Η ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2016 όπου ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των νικητών Ομόνοιας – Παφιακού και ΑΠΟΕΛ – Ανορθώσεως, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι νικητές των αγώνων Νέας Σαλαμίνας – Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών και Αναγέννησης Δ. – Pokka ΑΕ Καραβά.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν από την ΚΟΠΕ και οι κληρώσεις των Κυπέλλων Α και Β Γυναικών και Β Ανδρών. Στους αγώνες του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών κληρώθηκαν τα εξής ζευγάρια: Τεχνοοικία ΑΕΚ – ΘΟΙ Αυγόρου, Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου – Prestige Απόλλων, Αρης Πολεμίου – Transbunker ΑΕΛ και Ολυμπιάδα Ν. – Ανόρθωσις. Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης είναι ορισμένοι στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και οι επαναληπτικοί στις 16 Φεβρουαρίου. 

Στην ημιτελική φάση που είναι ορισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2016 ενδεχομένως να προκύψει ντέρμπι  Τεχνοοικία ΑΕΚ – Prestige Απόλλωνα.

Στο Κύπελλο της Β Κατηγορίας Ανδρών θα συμμετάσχουν τέσσερεις ομάδες και στους ημιτεκλικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Φεβρουαρίου και 23 Μαρτίου 2016 θα αγωνιστούν οι: Ε.Ν. Παραλιμνίου – Ολυμπιάδα Φρ. και Α.Ο. Διόνυσος – Ολυμπιάδα Ν.

Στο αντίστοιχο Κύπελλο της Β Κατηγορίας Γυναικών συμμετέχουν εννιά ομάδες και ως εκ τούτου θα προηγηθεί  προκριματικός γύρος που θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου 2016 με τον αγώνα Ροτσίδης Μάμμαρι – Ανόρθωσις Πετόσφαιρα.

Στους προημιτελικούς που είναι ορισμένοι για τις 6 και 13 Απριλίου 2016 προέκυψαν τα ζευγάρια: Πανεπιστήμιο Κύπρου – Εθνικός Λατσιών, Παφιακός – Μαραθώνας Κ.Β., Ν.Ο. Λακατάμιας – Πανιδαλιακός και Αναγέννηση Δ.  – (νικητής Ροτσίδη Μ. – Ανόρθωσις Πετόσφαιρα).

Μ. Στυλιανίδης:  Μόνος στόχος η πρόκριση
Ο τιμ μάνατζερ της Ομόνοιας Μαρίνος Στυλιανίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ και κληθείς να σχολιάσει την κλήρωση της ομάδας του με τον Παφιακό, ανέφερε ότι η Ομόνοια έχει το υλικό να προκριθεί αφού οι στόχοι της ομάδας είναι τόσο το πρωτάθλημα όσο και το  Κύπελλο.

Σε Λεμεσιανό τελικό στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας ευελπιστούν οι δυο εφόροι των ομάδων της Transbunker ΑΕΛ Χρίστος Παύλου και του Prestige Απόλλων Ανδρέας Χρυσοστόμου. Ο κ. Παύλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κλήρωση αφού πριν τον τελικό η ομάδα του αποφεύγει τους δυο πρωτοπόρους στο πρωτάθλημα Preestige Απόλλωνα και Τεχνοοικία AEK.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοστόμου δήλωσε ότι για την ομάδα του τον Prestige Απόλλωνα ο στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά όπως είπε  πιθανότατα στον ημιτελικό να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι την Τεχνοοικία ΑΕΚ.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ