Τα πήρε όλα!

Τα πήρε όλα και έφυγε η Εθνική Ανδρών στην Ισλανδία. Απόλυτα ικανοποιημένος ο κόουτς Ντίμιταρ Λέτσιεφ.

Λεζ. Οι  διεθνείς Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Πετρακκίδης και Χριστοφή συμμετείχαν στην αποστολή της Ισλανδίας.

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στην προκριματική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν μεταξύ 20 -22 Μαϊου στο Ρεικιάβικ της Ισλανδίας. Η ομάδα μας πέτυχε πλήρως τους στόχους της αφού κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ πέτυχε και δυο προκρίσεις. Στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών, αλλά και στη β προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε ξανά Ισλανδία

Το 2017 η Εθνική θα ταξιδέψει εκ νέου στην Ισλανδία όπου θα αντιμετωπίσει στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης την γηπεδούχο Ισλανδία που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό μας, το Λουξεμβούργο και την Βόρειο Ιρλανδία. Παράλληλα, θα αγωνιστούμε και στον β’ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί επίσης το 2017.

Λέτσιεφ: «Επαγγελματική παρουσία»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Ντίμιταρ Λέτσιεφ μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ χαρακτήρισε την πορεία της Εθνικής μας στο Ρέικιαβικ άκρως επαγγελματική. Όπως είπε: «Μέσα σε τέσσερεις ημέρες κάναμε προπονήσεις και δώσαμε τρεις αγώνες. Οι παίκτες ήταν άψογοι τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός αυτού».

Αναλύοντας την πορεία της Εθνικής, ο Βουλγαροκύπριος ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε ότι μετά τον αγώνα με την Ανδόρα όπου ήταν η πρεμιέρα και πήραμε τη νίκη επειδή ήμασταν ανώτεροι, στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε την ομάδα της γηπεδούχου Ισλανδίας όπου κερδίσαμε επειδή η ομάδα μας είναι καλύτερη. Στον τρίτο  αγώνα με τη Σκωτία, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό του Αντώνη Χριστοφή από τον αγώνα με την Ισλανδία και την πολύ καλή ομάδα των αντιπάλων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ γυρίσαμε τον αγώνα και κερδίσαμε».

Σημειώνεται ότι η Εθνική κέρδισε την Ανδόρα με 3-0, την Ισλανδία με 3-1 και την Σκωτία με 3-2. Σημειώνεται ότι όλοι οι παίκτες ακόμα και οι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Εθνική Ανδρών Νικόλας Ελευθερίου και Στέφανος Χαριδήμου διακρίθηκαν ιδιαίτερα. Κοντά τους οι πιο έμπειροι έδωσαν τα πάντα για την Εθνική.

Αυτοί έπαιξαν
Η δωδεκάδα της Εθνικής που έπαιξε στην Ισλανδία αποτελείτο από τους: Σωτήρης Πετρακκίδης, Αχιλλέας Πετρακκίδης, Γαβριήλ Γεωργίου,Βλάντο Κνέζεβιτς, Αντώνης Χριστοφή, Άγγελος Αλεξίου, Αντώνης Αντωνίου, Νικόλας Ελευθερίου, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννης Κοντός, Στέφανος Χαριδήμου.

Εκτός από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Ντίμιταρ Λέτσιεφ και τον βοηθό του Στέργιο Φρραγκέσκου στην αποστολή συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠΕ Λοϊζος Χρυσοστόμου και ο φυσιοθεραπευτής Ιωάννης Κτωρής.

Πλάνα για τη νέα χρονιά

Μετά την επιτυχία στην Ισλανδία, υπάρχουν πλάνα ώστε η Εθνική να μη μείνει ανενεργή μέχρι το 2017 ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη  στις υποχρεώσεις της τη νέα χρονιά.