"Βασικός στόχος η βελτίωση των οικονομικών της ομοσπονδίας"

Ο Δρ Μιχάλης Κρασιάς συνεχίζει και την επόμενη τετραετία στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αφού ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι ο πρώτος στόχος του είναι η βελτίωση των οικονομικών της ΚΟΠΕ και η εξεύρεση χορηγών. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Δρ Κρασιάς ανέλυσε τους στόχους του.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη τετραετία; 
Ο βασικός μου στόχος είναι η βελτίωση των οικονομικών της ομοσπονδίας και η εξεύρεση χορηγών για να βοηθήσουν το άθλημα. Ομολογουμένως, εάν πετύχουμε την οικονομική ευρωστία της ΚΟΠΕ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και ίσως κατορθώσουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τα σωματεία μας. Δεύτερος στόχος είναι το άθλημα να προβληθεί εκτενώς από τα Μ.Μ.Ε. και να υπάρχουν σε μόνιμη βάση τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων Ανδρών και Γυναικών. Παράλληλα, θέλουμε να συνεχιστούν οι μεταδόσεις αγώνων μέσω live streaming ένα εγχείρημα που ομολογουμένως πέτυχε. 

Τους τελευταίους μήνες εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα στις ηλικίες U16 και U14 για τα κορίτσια. Πού αποσκοπεί και τι θα γίνει με τα αγόρια; 
Ομολογουμένως, το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε φέτος και με τη συνδρομή του Ελλαδίτη πολύπειρου προπονητή Γιάννη Νικολάκη υλοποιήθηκε για τα κορίτσια. Θέλουμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα και για τα αγόρια στις ίδιες ηλικίες. Ήδη, εντοπίστηκε το άτομο που θα αναλάβει τις προπονήσεις. 
Στόχος τα ταλέντα μας στις ηλικίες αυτές να αποκτήσουν τη δυνατότητα να φθάσουν ψηλά και σε μια εξαετία να αντικρίζουμε στα μάτια ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες και να ξεφύγουμε από Μικρά Κράτη. Ομολογουμένως, το γυναικείο βόλεϊ στην Κύπρο έκανε τεράστια βήματα προόδου και το ίδιο θέλουμε να γίνει με το ανδρικό. 

Τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια στους άνδρες και ο Απόλλων στις γυναίκες μονοπωλούν τους τίτλους. Η Ομοσπονδία που προσβλέπει για αύξηση του ανταγωνισμού; 
Στο γυναικείο πρωτάθλημα νιώθω ότι φέτος θα υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός. Όσον αφορά στο ανδρικό όποια ομάδα εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους θα είναι ανταγωνιστική. Θεωρώ ότι κλειδί πέραν του οικονομικού αποτελεί για τα σωματεία η εκκόλαψη ταλέντων και η παραγωγή Κυπρίων παικτών ώστε να πρωταγωνιστούν διαχρονικά. 

Με ποιον τρόπο θα αναπτυχθεί το αγώνισμα του Beach Volley; 
Είναι ένας τομέας που θα δώσουμε έμφαση, αλλά θεωρώ ότι τα δυο αθλήματα δηλαδή το Volley σάλας και το Beach Volley πρέπει να διαχωριστούν. Πρόκειται για δυο ξεχωριστά ολυμπιακά αθλήματα άλλωστε. Τροχοδρομούμε κάποιες αλλαγές με κυριότερη τη διεξαγωγή διασυλλογικού πρωταθλήματος Beach Volley τον Απρίλιο του 2017. Ως εκ τούτου μέχρι το τέλος του χρόνου τα σωματεία μας θα πρέπει να οργανώνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι το Beach Volley μπορεί να αποφέρει έσοδα αφού πρόκειται για ένα πολύ εμπορικό άθλημα. 

Στη Γενική Συνέλευση τέθηκε θέμα για τα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες μας και ανήκουν στον ΚΟΑ. Ποιος ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας επί τούτου; 
Ομολογουμένως για να υπάρξει ανάπτυξη του αθλήματος χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν προσφέρονται σε ολόκληρη την Κύπρο. Υπάρχουν γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες μας και χρήζουν επιδιόρθωσης. Όταν αυτό γίνει με τη βοήθεια του ΚΟΑ πάντοτε, θα λυθεί και το πρόβλημα έλλειψης εγκαταστάσεων για αγώνες και προπονήσεις των πετοσφαιρικών ομάδων. Έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα στον ΚΟΑ και αναμένουμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού, που θεωρούμε ότι θα διοριστεί αυτή την εβδομάδα.  Σημαντικό κεφάλαιο όμως θα είναι και η τοποθέτηση σε γήπεδα στη Λευκωσία και στην Πάφο taraflex, έτσι ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται μόνο για βόλεϊ. Να σημειώσουμε ότι το κονδύλι αγγίζει το ποσό των 1600 ευρώ και πιθανή μεταφορά του στοιχίζει στις ομάδες σχεδόν 2000 ευρώ. 

Υπάρχει στις σκέψεις σας η ανάληψη κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στην Κύπρο; 
Έχουμε ήδη συμφωνήσει με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την από κοινού διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών 2019. Η διοργάνωση γίνεται σε τέσσερεις ομίλους και στο πλάνο μας είναι η διεξαγωγή δυο τουλάχιστον ομίλων στην Κύπρο. Η τελική φάση βέβαια θα γίνει στην Ελλάδα αφού δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις αφού τα δυο μας μεγάλα γήπεδα «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» και «Σπύρος Κυπριανού» έχουν χωρητικότητα μέχρι 6-8 χιλιάδων θεατών. Ωστόσο, τέστ για την Ομοσπονδία μας θα αποτελέσει η διεξαγωγή του φάιναλ –φορ του League –Cup της Volley – League Ελλάδας στο τέλος Ιανουαρίου 2017 όπου θα μετρήσουμε δυνάμεις και θα δούμε την ανταπόκριση του κόσμου.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ