Το προσφυγικό ντέρμπι στο «Σπύρος Κυπριανού» τραβά το ενδιαφέρον

Το ντέρμπι στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό ανάμεσα σε Kαπάτσος Νέα Σαλαμίνα – Pokka ΑΕΚαραβά (20:00) ξεχωρίζει από τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθούν την Παρασκευή.

Στους άλλους τρεις αγώνες η Ομόνοια θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Δερύνειας στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία στις 16:30. Εξάλλου, η Ανόρθωσις φιλοξενεί στο Αθλητικό Κέντρο Θεμιστόκλειο την Ε.Ν.Παραλιμνίου (20:00) και το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται στο Λευκόθεο τον Παφιακό επίσης στις 20:00. 

Kαπάτσος Νέα Σαλαμίνα – Pokka ΑΕΚαραβά (20:00) 
Πρόκειται για το πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής. Τόσο η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα όσο και η Pokka ΑΕΚαραβά θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους. 

Με βάση τα δείγματα γραφής της πρώτης αγωνιστικής το παιχνίδι θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος με όλα τα αποτελέσματα ανοικτά. Άλλωστε οι δυο προσφυγικές ομάδες χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο ως έδρα, άρα το στοιχείο αυτό εξουδετερώνεται. 

Οι «ερυθρόλευκοι» του Αντώνη Κωνσταντίνου έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα κόντρα στην Ομόνοια, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» του Ντιμίτρι Λέτσιεφ μπήκαν με το δεξί νικώντας το φιλόδοξο φέτος ΑΠΟΕΛ. 

Ομόνοια – Αναγέννηση Δ. (16:30) 
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την αδειοδότηση γηπέδων έφερε αλλαγή έδρας στον αγώνα αυτό. Έτσι αντί στη Δερύνεια οι δυο ομάδες θα τα πουν στη Λευκωσία και στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία στις 16:30 το απόγευμα. 

Λόγω έδρας η Ομόνοια παρουσιάζεται ως το φαβορί, αλλά οι κυπελλοπρωταθλητές οφείλουν να προσέξουν αφού το εμπόδιο των ομόχρωμων τους είναι φέτος υψηλό. Η Αναγέννηση πέρασε με άριστα τις εξετάσεις της πρώτης αγωνιστικής κερδίζοντας την Ανόρθωση με 3-2 στη Δερύνεια. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα θα κάνει την προσπάθειά της και στο «Ελευθερία». 

ΑΠΟΕΛ – Παφιακός (20:00) 
Ενδιαφέρον αγώνας προβλέπεται να διεξαχθεί στο Λευκόθεο ανάμεσα σε δυο ομάδες που στοχεύουν φέτος ψηλά. Το ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά την ήττα στη Λεμεσό από την Pokka ΑΕΚαραβά όπου στάθηκε αρκετά καλά. 

Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ θα είναι ενισχυμένη με τους Κολά, Προύσαλλη και Σιερπάκοφ και αναμένεται να παρουσιαστεί αλλαγμένη. 

O Παφιακός που είναι αρκετά φιλόδοξος φέτος με νέο τεχνικό θα επιχειρήσει το διπλό που θα τον βοηθήσει αφάνταστα στη μετέπειτα πορεία του. 

Ανόρθωσις – Ε.Ν.Παραλιμνίου (20:00) 
O αγώνας στο Θεμιστόκλειο έχει φαβορί και αυτή είναι η Ανόρθωση. Οι Βαρωσιώτες θέλουν να κερδίσουν τον αγώνα μετά την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας στη Δερύνεια, όπου έχασαν δυο βαθμούς. Η Ανόρθωσις θέλει να πρωταγωνιστήσει και θα επιδιώξει να καταστήσει απόρθητο φρούριο την έδρα της. Στα συν η επιστροφή του Βλάντο Κνέζεβιτς αφού εξέτισε την τιμωρία του. 

Όσον αφορά στην Ενωση Νέων Παραλιμνίου οι νεοφώτιστοι παρά το γεγονός ότι παίζουν με νεανική ομάδα κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Πάφο στην πρεμιέρα απέναντι στον Παφιακό και αυτό θα επιδιώξουν και απέναντι στην Ανόρθωση.