Τώρα αρχίζουν τα ντέρμπι στην Α Ανδρώ

To ντέρμπι Ανόρθωσις – Ομόνοια ξεχωρίζει από την αγωνιστική δράση για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας, με τους αγώνες να διεξάγονται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 με ώρα έναρξης 20:00.

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» όπου η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται τον πρωτοπόρο Grren Air Παφιακό.
Στους άλλους δυο αγώνες ενδιαφέρον προκαλεί το παιχνίδι Αναγέννηση – Pokka ΑΕ Καραβά στο γήπεδο Δερύνειας, ενώ το ΑΠΟΕΛ ως «φιλοξενούμενο» θα αντιμετωπίσει στο «Λευκόθεο» την Ε.Ν.Παραλιμνίου. Αναλυτικά: 

«ΘΕΜΙΣΤΌΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 

Το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα μεταξύ δυο ομάδων που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στη βαθμολογία με 16 βαθμούς. «Κυανόλευκοι» και «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για να μην απομακρυνθούν από την κορυφή ή να εκμεταλλευτούν στραβοπάτημα του Green Air Παφιακού στη Λεμεσό. 

Η Ανόρθωσις μετά από μια κοιλιά στην απόδοσή της ανέβηκε και ζητεί δεύτερη νίκη επί της Ομόνοιας, αφού στον Α Γύρο κέρδισε με 0-3 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία». Η Ομόνοια από την άλλη παίζει δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνα αλλά γνωρίζει ότι μια νίκη στο «Θεμιστόκλειο» αποκτά διπλή σημασία. 

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ 

«Κομβικό» μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες όσον αφορά στους στόχους τους. Πρόκειται για δυο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και γνωρίζουν ότι μια νίκη θα δώσει άλλη δυναμική. 

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της περιόδου με τρίποντο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ακόμα και διεκδίκησης της πρωτιάς. Από την άλλη ο Green Air Παφιακός εάν αποδράσει από το «Σπύρος Κυπριανού» με νίκη κάνει σημαντικό βήμα για την 1η θέση την οποία κατέχει με 23 βαθμούς. 

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ –POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 

Ο αγώνας για τις δυο ομάδες μπορεί να χαρακτηριστεί ένας από τους κρισιμότερους της πρώτης φάσης. Το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, αφού άλλο αποτέλεσμα ίσως τους θέσει και εκτός τετράδας. 

Η εκπληκτική τον Α Γύρο Αναγέννηση εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε πτώση μετρώντας τρεις συνεχόμενες ήττες από τους ανταγωνιστές της (Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωις, Ομόνοια). Εάν οι Δερυνειώτες θέλουν το βήμα παραπάνω πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα στην «καυτή» τους έδρα αλλιώς θα μείνουν μέχρι και πέντε βαθμούς πίσω από την τετράδα. 

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά παίζει και η ομάδα του Καραβά η οποία μετά τις ήττες από το ΑΠΟΕΛ και την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ξέκοψε στην 7η θέση και πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια να προλάβει το τρένο της τετράδας. 

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΑΠΟΕΛ 

Ως μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα τρία ντέρμπι μοιάζει για το ΑΠΟΕΛ ο αγώνας με την Ε.Ν. Παραλιμνίου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» φιλοξενούνται τυπικά στο «Λευκόθεο» από την Ε.Ν.Παραλιμνίου και μοιάζουν το ακλόνητο φαβορί για το τρίποντο. 

Οι «βυσσινί» για δέκατο σερί αγώνα θα αγωνιστούν εκτός έδρας αφού το γήπεδό τους στο Παραλίμνι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και θα προσπαθήσουν πάλι για το καλύτερο.