ΑΠΟΕΛ και Αναγέννηση Δ. ψάχνουν τον τρόπο για την τετράδα

Ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ και άλλοι δυο αγώνες

 To  φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας βρίσκει δυο ομάδες ΑΠΟΕΛ, Αναγέννηση Δ. να διεκδικούν την πολυπόθητη 4η θέση που οδηγεί στην τετράδα ενόψει των πλέι –οφς. Την Παρασκευή θα γίνουν τρεις  αγώνες για την 14η αγωνιστική με ώρα έναρξης 20:00 και το ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ  σε πρώτο πλάνο. Αναλυτικά:

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ
Το ντέρμπι της Λευκωσίας πάντοτε προκαλεί το ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες φέτος έπαιξαν τρεις φορές με την Ομόνοια να κερδίζει τους δυο αγώνες του Κυπέλλου και το ΑΠΟΕΛ να απαντά στο πρωτάθλημα με νίκη 3-1 στο «Λευκόθεο».
Η Ομόνοια είναι αδιάφορη βαθμολογικά αφού εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, αλλά σίγουρα στο ντέρμπι θα προσπαθήσει για τη νίκη. Σε σχέση με τον αγώνα του «Λευκοθέου» στις 30 Ιανουαρίου ο κόουτς Σάββας Σάββα θα έχει στη διάθεσή του τον Βραζιλιάνο Λουγκάνετς.

Το ΑΠΟΕΛ παίζει τα ρέστα του για την τετράδα και θα τα δώσει όλα για τη νίκη, Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 4ο με 23 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να μείνει εκεί ή να ανέβει 3ο σε περίπτωση ήττας της Καπάτσος Νέα Σαλαμίνας. Η νίκη της 30ης Ιανουαρίου επί της Ομόνοιας του δίνει ψυχολογική ώθηση για το ντέρμπι.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Αδιάφορο είναι το  δεύτερο ντέρμπι της ημέρας με την Ανόρθωση και τον Green Air Παφιακό  να παίζουν για το γόητρό τους.

Η «Μεγάλη Κυρία» είναι 6η με 20 βαθμούς ισόβαθμη με την Αναγέννηση και θα επιχειρήσει το τρίποντο. Η εμφάνιση στον αγώνα με την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα αφήνει αισιόδοξα μηνύματα ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Για τους Παφίτες η έξοδος στη Λεμεσό αποτελεί ένα γερό τεστ ενόψει των αγώνων των πλέι –οφς. Δεν αποκλείεται ο κόουτς Μίλαν Γκρέσιτς να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες.

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Μάχη για τη νίκη θα γίνει στην ακριτική κωμόπολη με τις δυο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση για τους δικούς τους λόγους η καθεμιά. Η Αναγέννηση για να διεκδικήσει ότι μπορεί ενόψει τετράδας ενώ η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα θέλει να μείνει στην 3η θέση.

Η Αναγέννηση προέρχεται από την ήττα από το ΑΠΟΕΛ την περασμένη αγωνιστική και ψάχνει επιστροφή στις νίκες, ενώ η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα επιδιώκει να πιστοποιήσει σε μια δύσκολη έδρα την  καλή της κατάσταση.

Άξιο αναφοράς η επιστροφή του προπονητή της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας Αντώνη Κωνσταντίνου στην Δερύνεια απέναντι στην ομάδα που προπονούσε μέχρι τη λήξη της περσινής σεζόν.

Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ
Ο προγραμματισμένος για αύριο αγώνας δεν θα διεξαχθεί αφού η αίθουσα αθλοπαιδειών του Γυμνασίου Παραλιμνίου δεν έχει αδειοθοτηθεί. Με απόφαση της ΚΟΠΕ ο αγώνας θα γίνει στο Γήπεδο Δερύνειας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στις  20:00 με γηπεδούχο την Ε.Ν.Παραλιμνίου.