Σιρκουί τίτλου με πρώτο σταθμό την Πάφο

Aρχίζει την Παρασκευή (24/3) το «πάρτι» τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Green Αir Παφιακός και Ομόνοια μετά τη φοβερή μάχη στον τελικό Κυπέλλου μπαίνουν ξανά στο παρκέ αυτή τη φορά για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η σειρά στους τελικούς των πλέι-οφς αρχίζει από την κλειστή αίιθουσα «Αφροδίτη» στην Πάφο και ο πρωταθλητής κρίνεται στις τέσσερεις νίκες. Για την τρίτη θέση αρχίζει το σιρκουί μεταξύ Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ στο «Σπύρος Κυπριανού». Οι δυο αγώνες αρχίζουν στις 20:00.

Για την 5η  θέση θα διεξαχθεί στο Γήπεδο  Δερύνειας ο δεύτερος αγώνας των πλέι-άουτς μεταξύ Αναγέννησης Δ. – Ανορθώσεως. Ο αγώνας αρχίζει  στις 20:00.

AΦΡΟΔΙΤΗ GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Τα ντέρμπι τίτλου αρχίζουν από την Πάφο με τους δυο φιναλίστ να βρίσκονται από την Α φάση του πρωταθλήματος ισόπαλες με 1-1. Σε ένα τέτοιο  αγώνα όπως φάνηκε και στον τελικό Κυπέλλου δεν χωρούν προγνωστικά άνκαι η Παφιιακή ομάδα λόγω έδρας έχει το προβάδισμα στα χαρτιά.

Ο κυπελλούχος  Grren Air Παφιακός θα παραταχθεί με μια πολύ σημαντική απώλεια αφού ο Ελλαδίτης κεντρικός Γ. Ασπιώτης τραυματίστηκε στον τελικό και θα λείψει το υπόλοιπο της σεζόν. Το μεγάλο κενό θα αναπληρώσει ο Σέρβος κόουτς Μ. Γκρέσιτς με  τους Ν.  Κωνσταντινίδη και Βαλεντίνο Ανδρέου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν αποκλείεται ο Κ. Ευσταθίου να καλύψει τη θέση του διαγώνιου.

Η Ομόνοια πάει στην Πάφο  με στόχο να κλέψει τη νίκη και να πάρει προβάδισμα τίτλου. Παρά την ήττα στον τελικό η αντίδραση της ομάδας ικανοποίησε τους πάντες στους «πράσινους» και πάνε στην Πάφο μόνο για  τη νίκη. Ο κόουτς Σάββας Σάββα έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή του  αφού στον τελικό του Κυπέλλου οι παγκίτες Αδάμου, Σωτήρης Πετρακκίδης έκαναν τη διαφορά.

Στους αγώνες της κανονικής φάσης που έγιναν την 5η και 12η αγωνιστική οι δυο ομάδεες μοιράστηκαν τις νίκες αφού στον Α Γύρο κέρδισε ο Green Αir Παφιακός με 3-2 για να απαντήσει η Ομόνοια στο δεύτερο με 3-1.

Τον πρώτο τελικό θα διαιτητεύσουν οι Γ. Παπαγεωργίου – Γ. Σοφοκλέους. Επόπτες ορίστηκαν οι Α. Πολυδώρου, Κ. Κυριάκου – Σημειωτές οι Κ. Χατζηευαγόρου – Ν. Φλουρή. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γιώργος Δωρίτης.

3η – 4η θέση

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΠΟΕΛ 
Τα ντέρμπι για την 3η θέση ξεκινούν από τη Λεμεσό με τις Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ να παρουσιάζονται έτοιμες να ανταποκριθούν. Κοινές συνισταμένες και των δυο ότι έχουν μεγάλη αδράνεια πέραν των 15 ημερών και ότι διεκδικούν μια ψηλή θέση στη βαθμολογία μετά από καιρό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την 3η θέση που κατέκτησαν στην ρέγκιουλαρ σίζον έχουν το προβάδισμα έδρας και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να κάνουν το  2-1. Ο κόουτς Αντώνης Κωνσταντίνου θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» μετά τα μέσα της δεκαετίας του 90 διεκδικούν την τρίτη θέση και θα προσπαθήσουν να την πετύχουν. Πάνε στη Λεμεσό για το break. Το  διάστημα που η ομάδα δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις ο κόουτς Γιούρι Φιλίποφ ενσωμάτωσε στην ομάδα για τα καλά το νέο απόκτημα Βλάντο Κνέζεβιτς.

Στους αγώνες της ρέγκιουλαρ σίζον οι δυο ομάδες πέτυχαν από μια νίκη. Στην 4η αγωνιστική κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 3-0 στο «Λευκόθεο» και την 11η αγωνιστική η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα κέρδισε με 3-1 στο «Σπύρος Κυπριανού».

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Χ. Μαϊφόσιης – Α. Κωνσταντινίδης με επόπτες τους Α. Αντωνίου και Γ. Παύλου. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νίκος Ευγενίου.

5η  -6η θέση
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Το  δικό του ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας για την 5η – 6η θέση που θα διεξαχθεί στις 20:00 στο Γήπεδο Δερύνειας. Η Αναγέννηση μετά το σπάσιμο έδρας τη Δευτέρα προηγείται με 2-1 και θέλει τη  νίκη για να καταστεί το φαβορί. Ο Ελλαδίτης προπονητής Γιάννης Μέλκας στον πρώτο αγώνα χρησιμοποίησε βασικούς.

Η Ανόρθωσις έχασε στις λεπτομέρειες στην έδρα της και πάει στη Δερύνεια για την ισοφάριση. Ο Ελλαδίτης προπονητής Αντώνης Παπαδόπουλος ποντάρει σε όλο το ρόστερ του και χρησιμοποιεί νεαρούς και εξελίξιμους πετοσφαιριστές.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Μ. Γρηγορίου – Σ. Παυλίδης με επόπτες τους Δ. Οικονόμου – Μ. Κοκκώνη. Σημειωτές θα είναι οι Μ. Καραγιάννη – Φ. Στέκα.

Από το γραφείο Τύπου της ΚΟΠΕ