Aπόδραση τίτλου για την Ομόνοια

Προβάδισμα τίτλου μέσα στην Πάφο και ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου, πήρε η Ομόνοια που κέρδισε στο «Αφροδίτη» τον Green Air Παφιακό με 2-3 στο πρώτο ραντεβού τίτλου μετά από ανατροπή. Το επόμενο ντέρμπι είναι ορισμένο για την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία». Στους μικρούς τελικούς για την 3η θέση η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στη Λεμεσό το ΑΠΟΕΛ με 3-1 σετ και πήρε προβάδισμα νικών με 2-1. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο «Λευκόθεο».

Για τους αγώνες της 5ης θέσης τα πάντα αρχίζουν ξανά, αφού η Ανόρθωσις έσπασε την έδρα της Αναγέννησης κερδίζοντας στη Δερύνεια με 1-3 και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Οι δυο ομάδες ξαναπαίζουν για το προβάδισμα τη Δευτέρα στο «Θεμιστόκλειο». 

ΘΕΣΕΙΣ 1-2 
‘Εδειξε την «καρδιά πρωταθλητή» στην Πάφο 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-3 Σετ:25-20, 25-23, 22-25, 17-25, 10-15 
Η «καρδιά πρωταθλητή» μίλησε στην Πάφο για την Ομόνοια η οποία στον πρώτο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας κέρδισε τον Green Air Παφιακό μετά από ανατροπή με 2-3 σετ και προηγείται στις νίκες με 2-1. Πλέον έχει καταστεί το φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου με δεδομένο ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο δεύτερος τελικός θα γίνει στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία». 

Ο τελικός που κράτησε δυόμισι ώρες ήταν καρμπόν του τελικού Κυπέλλου της περασμένης Παρασκευής, αφού ο Green Αir Παφιακός κέρδιζε με 0-2, η Ομόνοια γύρισε το ματς ισοφάρισε, αλλά σε αντίθεση με τον τελικό ολοκλήρωσε την ανατροπή με νίκη στο τάι – μπρέικ 2-3 σετ. 

Στο πρώτο σετ η Παφιακή ομάδα κατόρθωσε να μείνει συγκεντρωμένη και παρά την πολύ καλή εμφάνιση της Ομόνοιας πήρε το σετ με 25-20 και το ψυχολογικό προβάδισμα του 1-0. 

Εφάμιλλο με το πρώτο ήταν και το δεύτερο σετ με τελικό νικητή πάλι τον Green Αir Παφιακό με 25-23. Το 2-0 προήλθε μετά από πεισματική μάχη μεταξύ των δυο ομάδων αφού και οι «πράσινοι» έπαιξαν καλύτερα και πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους. Ωστόσο, δυο φάσεις ήταν αρκετές για τους «μπλε» για να πάρουν το σετ. 

Η απάντηση της Ομόνοιας 
Όπως και στον τελικό του Κυπέλλου, η Ομόνοια αντέδρασε. Χάνοντας 0-2 κατάφερε να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του τελικού κερδίζοντας το καθοριστικό τρίτο σετ με 22-25, αφού βελτίωσε τον τρόπο παιχνιδιού της. Οι γηπεδούχοι πάλι έπαιξαν ωραίο βόλεϊ, αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς. 

Στο τέταρτο σετ οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα ήταν ανώτεροι και αποδίδοντας εξαιρετικό βόλεϊ κέρδισαν με 17-25 ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Παφιακή ομάδα δεν βρήκε τις λύσεις για να μπορέσει να διεκδικήσει το σετ. H απουσία του Γιάννη Ασπιώτη φάνηκε με την πάροδο του αγώνα, αφού στέρησε τη δυναμική στον κεντρικό άξονα από τον Green Αir Παφιακό ο οποίος κάλυψε το κενό με τον Β. Ανδρέου. 

Στο τάι – μπρέικ το ντέρμπι ήταν ισοδύναμο αλλά η Ομόνοια στα τελικά στάδια κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει σπουδαίο διπλό αφού κέρδισε το σετ με 10-15 και τον αγώνα με 2-3 σετ. 

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Μ. ΓΚΡΕΣΙΤΣ): Οικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Ευσταθίου, Μίλεφ, Ανδρέου – Λίμπερο Σωκράτους, Αντωνίου. – Αλλαγές: Kωνσταντινίδης, Τσαγγαρίδης. 

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ): Ροντρίγκο, Σ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Λουγκάνετς, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Παφίτης. 

ΘΕΣΕΙΣ 3-4 
«Ερυθρόλευκη» ανατροπή και προβάδισμα 
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΠΟΕΛ 3-1 Σετ: 26-28, 25-20, 25-23, 25-19 
Δείχνοντας τις αρετές της μετά το πρώτο σετ η Καπάττσος Νέα Σαλαμίνα κράτησε την έδρα και κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» το ΑΠΟΕΛ με 3-1 σετ και πήρε προβάδισμα 2-1 στις νίκες στα ραντεβού για την 3η θέση. Το ΑΠΟΕΛ που τα έδωσε όλα στο πρώτο σετ θα επιδιώξει να ισοφαρίσει τη σειρά την Παρασκευή στο «Λευκόθεο». 

Φοβερό βόλεϊ παίχθηκε στο πρώτο σετ με εναλλαγές στο σκορ και υψηλού επιπέδου θέαμα. Το σετ μετά από μάχη οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με το ΑΠΟΕΛ να έχει πιο σωστές επιλογές και να κερδίζει με 26-28 ανοίγοντας το σκορ. 

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα επανήλθε στο επόμενο σετ και ανεβάζοντας την απόδοσή της κατόρθωσε να κερδίσει με 25-20 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1. Το ΑΠΟΕΛ έχασε σε κάποιο στάδιο την επαφή με το σκορ και απώλεσε το σετ. 

Η ισοφάριση βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να δείξουν τις αρετές τους στο τρίτο σετ με συνέπεια να το κερδίσουν με 25-23. Το ΑΠΟΕΛ δεν υστέρησε, έχασε όμως κρίσιμες φάσεις και κυνηγούσε πλέον στο σκορ. 

Η ανωτερότητα των παικτών του Αντώνη Κωνσταντίνου ήταν εμφανής στο τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε σχετικά με άνεση 25-19 και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Φιλίποφ δεν παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο και έχασαν το σετ και τον αγώνα με 3-1. 

ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Χρυσοστόμου, Ντε Μαν, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Μάνθα, Προδρόμου – Λίμπερο: Βαρνάβα. – Αλλαγές: Kαλαφάτης, Δημητρίου – Λίμππερο Σιαπάνης. 

ΑΠΟΕΛ(Γ. ΦΙΛΙΠΟΦ): Γοδόι, Βέρντι, Γεωργίου, Κνέζεβιτς, Χάσικος, Στρεμπάκοφ – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές: Xατζηπαύλου, Κολάς. 

ΘΕΣΕΙΣ 5-6 

Με break στο break απάντησε η Ανόρθωσις 

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 1-3 Σετ: 29-31, 16-25, 25-17, 23-25 
Me break στο break απάντησε η Ανόρθωσις στην Αναγέννηση Δερύνειας και η μάχη για την 5η θέση καλά κρατεί. Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε μετά από συγκλονιστικό αγώνα κυρίως στο πρώτο σετ να κερδίσει με 1-3 και να ισοφαρίσει στις νίκες σε 2-2. Επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων τη Δευτέρα στο «Θεμιστόκλειο» στις 20:00 όπου θα επιδιώξουν την τρίτη νίκη. 

Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει το πρώτο σετ στη Δερύνεια. Κυριολεκτικά, η γηπεδούχος Αναγέννηση και η Ανόρθωσις τα έδωσαν όλα πάλεψαν για 30 λεπτά και οδήγησαν το σετ στους έξτρα πόντους όπου η «Μεγάλη Κυρία» πιο εύστοχη το πήρε με 29-31 και προηγήθηκε με 0 -1. 

Στο επόμενο σετ τα δεδομένα άλλαξαν με την Ανόρθωση να είναι καλύτερη να κερδίζει 16-25 και να γράφει το 0-2 σε 26 λεπτά αποκτώντας γερό προβάδισμα. Η Αναγέννηση επηρεάστηκε από την τροπή που έλαβε το πρώτο σετ. 

Νέα ανατροπή δεδομένων στο τρίτο σετ με την Αναγέννηση αυτή τη φορά να μην επηρεάζεται από το σε βάρος της 0-2 και να αποδίδει πιο καλά και να κερδίζει 25-17 σε 22 λεπτά μειώνοντας το σκορ και μένοντας στο παιχνίδι. Η Ανόρθωσις δεν έφθασε την απόδοσή της στα στάνταρ των προηγούμενων δυο σετς. 

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το τέταρτο σετ με την Ανόρθωση να κερδίζει 23-25 σε 27 λεπτά και να κερδίζει τον αγώνα. Η Αναγέννηση πάλεψε πολύ αλλά έχασε κρίσιμους πόντους. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Ττόφιας, Αχιλλέως, Πάντιτς, Μεντούριτς, Φιλίπας, Ελευθερίου – Λίμπερο: Πέτρου. – Αλλαγές: Θεοδούλου. 

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Σπύρου. Αποστόλου, Στρουγκάρεβιτς, Ροντόλφο, Άλβες, Παπαϊωάννου - Λίμπερο: Κοντός. – Αλλαγές: Σαββίδης, Παναγιωτίδης.