Εύκολη λεία για την Εθνική οι Βορειοιρλανδοί

Νίκη στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης με 3-0

Η Εθνική πέρασε εύκολα το «εμπόδιο» της Β. Ιρλανδίας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 0-3 (15-25, 15-25, 13-25)

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης  που διεξάγεται στο Ρέικιαβικ – πρωτεύουσα της Ισλανδίας  έκανε την Παρασκευή η Εθνική Ανδρών. Η ομάδα μας κέρδισε την Βόρεια Ιρλανδία στη σάλα  Laugardashol  με 3-0 σετ και πλέον βλέπει τους «τελικούς» του Σαββατοκύριακου που θα κρίνουν το χρυσό.  Το Σάββατο η Εθνική αντιμετωπίζει την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου Λουξεμβούργο (18:00 ώρα Κύπρου) και την Κυριακή στις (20:30  ώρα Κύπρου) τη γηπεδούχο Ισλανδία.

Η Εθνική ήταν καταφανώς ανώτερη από τους Βορειοιρλανδούς κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ελλαδίτη Ομοσπονδιακό κόουτς Βαγγέλη Κουτουλέα που κοούτσαρε για πρώτη φορά την ομάδα μας να χρησιμοποιήσει και τους 12 διεθνείς. Χαρακτηριστικά, οι Κώστας Πέτρου και Ανδρέας Χρυσοστόμου έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική.

Καλό ξεκίνημα

Καλό το ξεκίνημα για την Εθνική μας στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ αφού προηγήθηκε 04-07 ενώ αύξησε το προβάδισμα σε  04-11 δείχνοντας αποφασισμένη να καθαρίσει εύκολα το πρώτο σετ. Oι παίκτες του Βαγγέλη Κουτουλέα  συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αύξησαν σε νταμπλ – σκορ 07-14.  Οι Βορειοιρλανδοί προσπάθησαν να μείνουν στο σετ αλλά οι διεθνείς  μας είχαν σταθερά καλή απόδοση και αύξησαν σε 10-19. Η Εθνική στην ουσία ήταν κυρίαρχη στο σετ και κατάφερε να το κερδίσει με 15-25 σε 22 λεπτά πετυχαίνοντας το 0-1 εξασφαλίζοντας το ψυχολογικό προβάδισμα. 

Δυνατά και στο δεύτερο σετ
Το ίδιο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο σετ η ομάδα του Κουτουλέα που προηγήθηκε με 04-08. Ο Ελλαδίτης κόουτς στην εξάδα επέλεξε τους Αχ. Πετρακκίδη, Χριστοφή, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Παφίτη και λίμπερο τον Αντωνίου. Παρά το γεγονός ότι οι Βορειοιρλανδοί μείωσαν σε 06-09 εντούτοις η Εθνική ξέφυγε με 09-14 και 10-16.  Πλέον το σετ ήταν θέμα διαχείρισης κάτι που οι διεθνείς πέτυχαν μάλλον εύκολα αφού προηγήθηκαν με 12-20 και το κέρδισαν με 15 -25 σε 22 λεπτά διατηρώντας σταθερή διαφορά δέκα πόντων. Το 0-2 έδωσε άλλο αέρα στην Εθνική μας που ήθελε πλέον να τελειώσει τον αγώνα.

Πλήρης κυριαρχία
Στο τρίτο σετ ο κόουτς Βαγγέλης Κουτουλέας έριξε στο τάραφλεξ τους Γεωργίου, Χρυσοστόμου, Παφίτη, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Παπαδόπουλο και λίμπερο τον Αντωνίου.  Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν με την Εθνική να προηγείται 03-07 και 04-08  ελέγχοντας το σετ. Η Εθνική έπαιξε ωραίο βόλεϊ και έφερε το προβάδισμα στο 06-16 και 07-20 μη αφήνοντας περιθώρια στους Βορειοιρλανδούς.  Τελικά, οι διεθνείς μας  «καθάρισαν» το σετ με 13-25 σε 22 λεπτά κερδίζοντας τον αγώνα με 0-3 σετ.

Με βάση τη στατιστική από την Εθνική διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Αχιλλέας Πετρακκίδης, Γεωργίου με 09 πόντους, Κνέζεβιτς με 08 πόντους και Παπαδόπουλος με 07 πόντους.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ:   Μακνάιτ, Μπάρτον, Κρουκς, Στιούαρτ, Νίκολσον, Κάρρι – Λίμπερο: Ουόρκμαν – ΑΛΛΑΓΕΣ: Φούλτον.

ΚΥΠΡΟΣ(Β. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Γεωργίου, Χριστοφή, Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Παπαδόπουλος – Λίμπερο: Αντωνίου. – ΑΛΛΑΓΕΣ: Αχ. Πετρακκίδης, Χρυσοστόμου, Πέτρου, Παφίτης, Αδάμου.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Λουξεμβούργιος Carel Ζuidberg και ο Ισλανδός Saever Mar Gudmundsson.