Φοβερή εμφάνιση αλλά… ήττα από την Ισπανία (φώτος)

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου σετ στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου της δεύτερης φάσης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 έφθασε η Εθνική Ανδρών το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Ισπανία. Σε αγώνα που έγινε του Sport Hall for Indoor Games Karlovy Vary στην Τσεχία οι διεθνείς έχασαν μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στο τρίτο σετ με 0-3 και έμειναν χωρίς νίκη σε δυο αγώνες. 

Η εμφάνιση αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεις ενόψει πρώτα του αγώνα της Παρασκευής με την Βόρεια Ιρλανδία (18:30  ώρα Κύπρου) όπου θέλουμε μόνο τη νίκη και της συνέχειας με αποκορύφωμα τους ΑΜΚΕ την άλλη εβδομάδα στο Σαν Μαρίνο.

Οι «φούριας ρόχας» μπήκαν καλύτερα στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ προηγήθηκαν με 03-05 και πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ μπροστά στο σκορ με 04-08. Ο  κόουτς Βαγγέλης Κουτουλέας έριξε στο πρώτο σετ τους  Οικονομίδη, Γεωργίου, Χρυσοστόμου, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Αλεξίου και λίμπερο τον Παπαχριστοδούλου.

Με την επιστροφή των δυο ομάδων στο τάραφλεξ του Sport Hall for Indoor Games Karlovy Vary οι Ισπανοί ξέφυγαν με 06-11 και λίγο αργότερα με 07-13.  Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ οι Ισπανοί διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα 11-16. Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια, αφού οι Ισπανοί αύξησαν σε 13-19 και ακολούθως σε 13-21. Ο κόουτς προχώρησε σε αλλαγή στο σημείο αυτό με τον Νικόλα Ελευθερίου να αντικαθιστά τον Αποστόλου.  Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών μας χάσαμε το πρώτο σετ με 17 -25 σε 21 λεπτά.

Η ομάδα της Ιβηρικής πήρε τα ηνία και στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 1-4.  H ομάδα μας πίεζε τους Ισπανούς και ήμασταν σε απόσταση δυο πόντων 04-06, 05-07. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ – αουτ χάναμε με 05-08.  Οι Ισπανοί κατόρθωσαν με μικρά σερί να ξεφύγουν στο σκορ (06-10), αλλά οι παίκτες του Κουτουλέα ήταν πολύ μαχητικοί και μείωσαν σε 08-10.

Η εμπειρία της Ισπανίας ήταν ευδιάκριτη αφού δεν άφηναν την ομάδα μας να πιστέψει στην ανατροπή. Με σερί 01-05 οι αντίπαλοι ξέφυγαν με 09-15 φέρνοντας για τα καλά το σετ στα μέτρα τους. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άαουτ χάναμε με έξι πόντους διαφορά 10-16. Η αντίδραση που θέλαμε δεν ήλθε και μοιραία οι «φούριας ρόχας» αποσπάστηκαν με 13-20. Το σετ ολοκληρώθηκε με την Ισπανία να κερδίζει με 14– 25 σε 21 λεπτά αυξάνοντας σε 0-2 το σκορ.

Εντυπωσιακά μπήκε στο τρίτο σετ η Εθνική με συνέπεια να προηγηθούμε με 07-05. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν 07-07, αλλά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγηθήκαμε 08-07. Η ομάδα μας συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στο σετ 12-11. Το σετ θύμισε τα όσα έγιναν επίσης στο τρίτο στον αγώνα με την Φινλανδία, δηλαδή συμβαδίζαμε στο σκορ με τους αντιπάλους μας . Ωστόσο, οι Ισπανοί πήγαν στο δεύτερο τεχνικό ταίμ – άουτ μπροστά με 14-16.

Η διαφορά στους δυο πόντους υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόζ παγιοποιηθηκε 17-19. Ωστόσο, οι διεθνείς δεν τα παράτησαν και βρέθηκαν μια ανάσα από τους αντιπάλους τους 20-21. Η Εθνική έδωσε γερή μάχη με τους Ισπανούς στο τρίτο σετ, αλλά τελικά χάσαμε με 22-25 σε 24 λεπτά. 

KΥΠΡΟΣ (Β. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Οικονομίδης, Γεωργίου, Χρυσοστόμου, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Αλεξίου – Λίμπερο:  Παπαχριστοδούλου – Aλλαγές: Ελευθερίου, Παπαδόπουλος, Αχ. Πετρακκίδης.

ΙΣΠΑΝΙΑ(Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόζ): Bιλένα, Νόντα, Φερνάντεθ, Άμο, Φορνές, Γκονθάλεθ – Λίμπερο: Aλμάνσα. – Αλλαγές: Tρίνιταντ, Ρουίθ, Βιτζίλ.

Κορυφαίος της Εθνικής μας ήταν ο Βλάντο Κνέζεβιτς με 10 πόντους ενώ δυο άσσους είχε ο διεθνής κεντρικός ΄Άγγελος Αλεξίου. Καλύτερος Κύπριος μπλοκέρ ήταν ο Χρίστος Παπαδόπουλος με δυο μπλοκς.

Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι: Ζsolt Μesofy από την Ουγγαρία και Ivan Lazarevic από τη Σερβία.