Πρώτο βήμα χρυσού για τις Γυναίκες!

Παίζοντας ψυχωμένα η Εθνική ομάδα Γυναικών κέρδισε στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης που γίνεται στη σάλα Hall d’Coque Gymnase του Λουξεμβούργου τα Νησιά Φαρόε με 3-0 σετ. Η νίκη αποτελεί το πρώτο βήμα για το χρυσό ενώ ακολουθεί στις 20:00 ο αγώνας με τις γηπεδούχες Λουξεμβούργιες.

Η Βασιλική Χατζηκωνστάντα διακρίθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα με τα Νησιά Φαρόε.

Πολύ δυνατά μπήκε η Εθνική μας στην πρεμιέρα της και αποδίδοντας ωραίο βόλεϊ προηγήθηκε με 08-03 αφού κατόρθωσε να κερδίσει τις μάχες στο φιλέ. Τα κορίτσια μας συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στη συνέχεια με αποτέλεσμα να αυξήσουν το υπέρ τους σκορ σε 16-06, αφού το μπλοκ δούλεψε αποτελεσματικά, ενώ οι παίκτριες των Νησιών Φαρόε δεν είχαν λύσεις. 

Η ομάδα των Νησιών Φαρόε κατόρθωσε να γίνει ανταγωνιστική μειώνοντας σε 16-11 αναγκάζοντας τον Π. Πατσιά να πάρει τάιμ – άουτ. Το τάιμ – άουτ ξύπνησε τις διεθνείς μας που παίζοντας όσο χρειαζόταν κέρδισαν με 25-12 το πρώτο σετ και προηγήθηκαν με 1-0 σε 25 λεπτά. 

Η Εθνική μας δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της στο δεύτερο σετ άνκαι υπερτερούσε της ομάδας των Φαρόε. Στα αρχικά στάδια του σετ το μικρό προβάδισμα που εξασφαλίζαμε εξανεμίζονταν με συνέπεια οι αντίπαλες να είναι μέσα στο σετ. 08-07, 13-13. 

Μετά τα μέσα του σετ όμως η Εθνική ξεμπλόκαρε και με τις Άντρεα Χαραλάμπους , Ερ. Ζεμπύλα να τελειώνουν φάσεις προηγηθήκαμε 22-15 δείχνοντας και την ανωτερότητά τους. Τελικά, η Εθνική κέρδισε με 25-17 σε 23 λεπτά και προηγήθηκε 2-0 σετ. 

Το 2-0 υπέρ μας χαλάρωσε τις διεθνείς μας που δεν μπήκαν καθόλου καλά στο τρίτο σετ με συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ με 02-07. Οι φωνές του Ομοσπονδιακού Πέτρου Πατσιά έπιασαν τόπο με συνέπεια οι κοπέλες να μειώσουν σε 04-07. Ωστόσο, οι παίκτριες της ομάδας των Νησιών Φαρόε διατηρούσαν το προβάδισμα 04-09, αφού είχαμε επιθετικό πρόβλημα. 

Οι νησιώτισσες ξέφυγαν επικίνδυνα 05-12 δυσκολεύοντας το έργο κατάκτησης του τρίτου σετ. Στο σημείο όμως αυτό η Εθνική με μπροστάρη την αρχηγό Άνδρη Ιορδάνους ανέκαμψε και άρχισε να μειώνει. Η επίθεση όμως ήταν άλυτο πρόβλημα με την ομάδα των Φαρόε να προηγείται 09-16. 

Η Εθνική αντιπαρέταξε ψυχή και αρνούμενη να παραδοθεί με σερί 09-01 προηγήθηκε με 18 18-17 δείχνοντας να ανακτά το πάνω χέρι στο σετ. Τρεις κακές άμυνες όμως έδωσαν το προβάδισμα 18-20 στις αντίπαλες αλλά σχεδόν αμέσως η Εθνική ανέκτησε το προβάδισδμα 21-20. Το σετ πήρε άγρια ομορφιά με την Εθνική να κερδίζει το σετ στους εξτρά πόντους με 26-24 σε 31 λεπτά και τον αγώνα με 3-0 σετ. 

Κορυφαίες σκόρερς για την Εθνική μας οι Χατζηκωνστάντα με 12 πόντους και η αρχηγός Άνδρη Ιορδάνους με 11 πόντους. 

ΚΥΠΡΟΣ: Ιωάννου, Χαραλάμπους, Ιορδάνους, Ζεμπύλα, Χατζηκωνστάντα, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ, Μοσφιλιώτη – Αλλαγές: Χατζηχριστοδούλου. 

ΝΗΣΙΑ ΦΑΡΟΕ: Χάνσεν, Γιάκομπσεν, Πόουλσεν, Γένσεν, Σοννεντότιρ, Ρούμπους, Χένρικσεν – Λίμπερο: Ράσμουνσεν – Αλλαγές: Mόρ.