Αρχή με ντέρμπι Ανόρθωση – Τεχνοοικία ΑΕΚ στην Α Γυναικών

Με ένα μεγάλο ντέρμπι και τρεις αγώνες με το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον κάνει αυλαία την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00 το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Τα βλέμματα στρέφονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης  όπου η κάτοχος του Σούπερ Καπ Ανόρθωση φιλοξενεί τη φιλόδοξη και φέτος Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας.

Στους άλλους τρεις αγώνες ο πρωταθλητής Απόλλων ταξιδεύει στη Δερύνεια για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση. Στο Αυγόρου προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον αγώνας με το ΘΟΙ να υποδέχεται το νεοφώτιστο Εθνικό Λατσιών. Στο «Νίκος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό η ΑΕΛ κάνει πρεμιέρα απέναντι στην παραδοσιακή δύναμη Ολυμπιάδα Ν.

Ο αγώνας του Σούπερ – Καπ Απόλλων – Ανόρθωση στο «Λευκόθεο» την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 και η εντυπωσιακή εξέλιξή του με νικήτρια την Ανόρθωση μας προϊδεάζει για το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε στη διοργάνωση. Ως φαβορί μοιάζουν να ξεχωρίζουν Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΚ και ΑΕΛ, όμως οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν ζημιές.  Δεν αποκλείεται η υπόθεση τίτλος και διαβάθμιση να παίζονται μέχρι τέλους.

ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ

Με την πρώτη έχουμε ντέρμπι στην Α’Γυναικών. Η κάτοχος του Σούπερ Καπ Ανόρθωση υποδέχεται την Τεχνοοικία ΑΕΚ σε ένα αγώνα που ενδέχεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η Ανόρθωση υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σέρβου Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη φέτος και η κατάκτηση του Σούπερ – Καπ με ανατροπή της δίνει ψυχολογία. Στην ομάδα εντάχθηκαν η Βραζιλιάνα ακραία Τζουλιάνα Καετάνο, η Βενεζουελάνα διεθνής πασαδόρος Σοριάνα Πατσέκο, ενώ έμεινε η σταθερή αξία Ναταλία Μπρατούνχινα. Απώλεια η απουσία από το ρόστερ των αδελφών Ελ. Και Μ. Κολοκοτρώνη.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ θέλει και φέτος να πρωταγωνιστήσει και το ντέρμπι μοιάζει ευκαιρία αποδείξεων .Οι  «κιτρινοπράσινες» διατήρησαν στην τεχνική ηγεσία τον Ούγγρο Λάζλο Χόλοσι αλλά κινήθηκαν διαφορετικά στο μεταγραφικό παζάρι. Οι τρεις ξένες είναι πλέον δυο παλιές γνώριμες από την ΑΕΛ (Ματέα Μάγκνιτς και Κατερίνα Ριπνάγια) και η Καναδή Σόφι Καρπεντιέρ. Οι Λαρνακείς επανέφεραν στη σύνθεσή τους την Έφη Πέτρου, απέκτησαν τη Βάσω Ριαλά, αλλά έχασαν τη διεθνή Άντρια Χαραλάμπους.

ΓΗΠ. ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΑΠΟΛΛΩΝ

Στη Δερύνεια δοκιμάζεται ο κυπελλοπρωταθλητής Απόλλων ο οποίος μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ θέλει να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η Αναγέννηση όμως μπαίνει στο πρωτάθλημα με στόχο να είναι διεκδικητική και να παλεύει κάθε αγώνα.

Η Αναγέννηση είναι ενισχυμένη με δυο Αμερικανίδες  την πασαδόρο Ρεμπέκα Μπράουν και τη διαγώνια Μάνι Άτι. Επίσης, θα στηριχθεί στο ατόφιο ταλέντο που διαθέτει στην ομάδα.

Οι «γαλάζιες» που έχασαν τίτλο  (σ.σ. Σούπερ Καπ) μετά από τέσσερα χρόνια με νέο προπονητή ένα παλιό παιδί της ομάδας τον Στέργιο Φραγκέσκου ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Απέκτησαν τις Εκ. Ντουντνίκοβα (πέρσι στην Τεχνοοικία ΑΕΚ), δυο πρώην ΑΕΛίστισες τις Βέσελα Μπόλτσεβα και Άγκαντα Σκίμπα, ενώ έμεινε η Κολομβιανή Τζέσικα Ανγκούλο (δεν ήταν στις επιλογές για το Σούπερ – Καπ). Ο Απόλλων ενέταξε στη δύναμή του τη διεθνή διαγώνια Άντρια Χαραλάμπους.  Από την ομάδα έφυγαν οι Βερόνικα Χουντίμα που προτίμησε τον Άρη Θεσσαλονίκης,  η Μαρίνα Λαβρούκ και η Νικολίνα Σπύρου που επέλεξε να συνεχίσει στην ΑΕΛ.

ΣΑΛΑ «ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ»: ΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.

Δυο ιστορικές ομάδες στο γυναικείο βόλεϊ ανταμώνουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη σάλα «Νίκος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό. ΑΕΛ και Ολυμπιάδα Ν. αρχίζουν τη σεζόν με στόχο να φθάσουν ψηλά.

Η ΑΕΛ με νέο τεχνικό τον πολύπειρο Σπύρο Πρωτοψάλτη θα επιχειρήσει το πρώτο τρίποντο με στόχο να βάλει πίεση από την πρώτη στους συνδιεκδικητές. Οι «γαλαζοκίτρινες» ενισχύθηκαν με την Ουκρανή Γιούλια Βόρονα, επανέφεραν την Ρωσίδα Ιάνα Κχαταρασβίλι, ενώ απέκτησαν τη διεθνή πασαδόρο Νικολίνα Σπύρου.

Η Ολυμπιάδα Ν. διατηρεί και φέτος ως όπλο την εμπειρία αφού στην ομάδα υπάρχουν παίκτριες με παραστάσεις και ενισχύεται εκ νέου με την Φινλανδή Έρικα Νίστρομ. Από την προσφυγική ομάδα αποχώρησε η Έφη Πέτρου. Στον πάγκο θα βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος ο Χριστόδουλος Σιαντρής. Στόχος στη Λεμεσό θα είναι να παλέψει μέχρι τέλους με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

ΤΕΧΝ. ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓ. – ΕΘΝΙΚΟΣ Λ.

Αμφίρροπος μοιάζει ο αγώνας ΘΟΙ Αυγ. – Εθνικού Λατσιών στην Τεχν. Σχολή Αυγόρου. Οι δυο ομάδες έχουν κοινό στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού και η πρεμιέρα κρίνεται μάλλον καθοριστική.

Οι γηπεδούχες βασίζονται εκ νέου στο τοπικό στοιχείο, ενώ ενέταξαν στη δύναμή τους την Ελλαδίτισσα Ειρήνη Φεσσαρά. Από την άλλη, οι «γαλανόλευκες» θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Α Κατηγορία και εάν σπάσουν την έδρα του ΘΟΙ έχοντας οποιοδήποτε βαθμολογικό κέρδος θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Η ομάδα θα έχει στις τάξεις της ένα νεαρό ταλέντο την 16χρονη Ελλαδίτισσα Ειρήνη – Μαρία Πισσανίδου.