Κρίσιμα ντέρμπι αλλά ένας ο στόχος

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπαίνει το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Στην 9η αγωνιστική και τελευταία του 2017 (Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου όλοι οι αγώνες στις 20:00) τέσσερεις ομάδες κυριολεκτικά θα μετρήσουν δυνάμεις για τους στόχους τους.

Στο «Λευκόθεο» το ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει τον Παφιακό στο ντέρμπι της ημέρας (απευθείας από τη Cytavision), ενώ στο «Θεμιστόκλειο» θα φιλοξενηθεί το Βαρωσιώτικο ντέρμπι Ανόρθωσης – Νέας Σαλαμίνας. Στους άλλους δυο αγώνες η Ομόνοια λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό με την ελβετική Armiswil ταξιδεύει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει την Pokka ΑΕ Καραβά και στη Δερύνεια θα γίνει το ντέρμπι των Κοκκινοχωριών μεταξύ Αναγέννησης Δ. – Ολυμπιάδος Φρενάρους.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»:  ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Cytavision)
O αγώνας είναι δυνατό να σηματοδοτήσει και την πορεία των ομάδων στη συνέχεια. Εάν το ΑΠΟΕΛ κερδίσει «ντουμπλάρει» τις νίκες επί του Παφιακού και αποκτά άλλη δυναμική, ενώ εάν οι Παφίτες κάνουν το διπλό εδραιώνονται στην κορυφή.

Το ΑΠΟΕΛ δίνει το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι σε τέσσερεις ημέρες (σ.σ. διαβολοβδομάδα την χαρακτήρισε ο κόουτς Γιόβαν Μέλκας)  και μετά την ήττα από την Ομόνοια θέλει επιστροφή στα τρίποντα για να μείνει στην τριάδα. Ο Ελλαδίτης κόουτς θα πρέπει να διαχειριστεί την ήττα από την Ομόνοια και το μικρό ρόστερ που διαθέτει.

Ο Παφιακός που  μετά την ήττα της 2ης αγωνιστικής από το ΑΠΟΕΛ κάνει πορεία non –stop θέλει το τρίποντο ώστε να μείνει στην κορυφή και να αποδείξει ότι φέτος πάει για μεγάλα πράγματα. Ο κόουτς Κ. Καμπερίδης στον αγώνα της Δευτέρας με την Αναγέννηση Δ. προφύλαξε  και παίκτες ώστε να τους έχει έτοιμους στο ντέρμπι.

Στον Ά’Γύρο κέρδισε μετά από συγκλονιστικό αγώνα το ΑΠΟΕΛ στην Πάφο με 2-3 σετ. Το ντέρμπι που θα απολαύσουν οι πετοσφαιρόφιλοι και από τους δέκτες τους (σ.σ. μέσω Cytavision) θα σφυρίξουν οι Γ. Παπαγεωργίου – Σ. Καρκίδης με παρατηρητή τον Π. Τοφή.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ANΟΡΘΩΣΗ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Το Βαρωσιώτικο ντέρμπι που για άλλη μια φορά φιλοξενείται στη Λεμεσό αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού «κυανόλευκοι» και «ερυθρόλευκοι» θέλουν μανιωδώς τη νίκη.

Η Ανόρθωση μετά τη νίκη επί της Ολυμπιάδος Φρ. θέλει να συνεχίσει με νίκες στον Β Γύρο, ώστε να προλάβει την τετράδα.  Ο κόουτς Γ. Γιαπάνης αναμένει από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν πλήρως την έδρα τους αρχής γενομένης από το ντέρμπι.

Από την πλευρά της η Νέα Σαλαμίνα πάει στο ντέρμπι με μοναδικό στόχο το τρίποντο αφού βλέπει πιο ψηλά από την τετράδα και θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Παφιακός. Ο νεαοοκτηθείς πασαδόρος Μπλάνκο όπως έδειξε στον αγώνα της Δευτέρας με την Ολυμπιάς Φρ. δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Α. Κολοκοτρώνης – Μ. Γρηγορίου με παρατηρητή τον Γ. Σοφοκλέους. Στον Α’Γύρο κέρδισε η Νέα Σαλαμίνα με 3-0 σετ.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»:  Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Το δικό του ενδιαφέρον έχει ο αγώνας στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» άνκαι οι «πράσινοι» παρουσιάζονται το φαβορί. Ωστόσο, και οι δυο ομάδες έχουν κίνητρα για τη νίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Ντιμίτρι Λέτσιεφ  δείχνουν ανεβασμένοι έστω και εάν έγινε η αλλαγή ξένου με τον Μοράλες να πηγαίνει στον Παμβοχαϊκό και τον Γκαρσία να αναλαμβάνει τα ηνία του παιχνιδιού της Pokka ΑΕΚ.  Η προσφυγική ομάδα θέλει να βάλει δύσκολα στην Ομόνοια κάτι που έπραξε και στον Ά Γύρο στη Λευκωσία.

Οι «πράσινοι» του Γ. Καλματζίδη δεν σκέφτονται κάτι άλλο πέραν της νίκης ώστε να εκμεταλλευτούν το ό,τι γίνει στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Παφιακός. Εξάλλου, με ένα αγώνα στο χέρι το κάθε παιχνίδι είναι πέρα για πέρα σημαντικό. Ο Μακεδόνας κόουτς έχει στο μυαλό και τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην Armiswil για το CEV Cup, άρα το rotation είναι λογικό. Ενδέχεται η επιστροφή του Πάμπλο  Γκούζμαν που έμεινε εκτός αποστολής με το ΑΠΟΕΛ τη Δευτέρα.

Στον Α Γύρο η Ομόνοια κέρδισε με 3-0 σετ. Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Δ. Κουκούνης και Σ. Φλουρής.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.
Σε ένα κατ’ευφημισμό τοπικό ντέρμπι το γόητρο έχει τη δική του αξία. Αναγέννηση και Ολυμπιάς θα αγωνιστούν κατά τα φαινόμενα μπροστά σε πολύ κόσμο κα θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο.

Η Αναγέννηση Δ. διαθέτει εμπειρία και δείχνει ομάδα που μπορεί να πάρει νίκες θέλοντας να μειώσει τις αποστάσεις από την τετράδα για την τελική αντεπίθεση. Από την άλλη, η Ολυμπιάς Φρ. ψάχνει την πρώτη της νίκη παρά το γεγονός ότι έφθασε κοντά σε πολλά παιχνίδια. Ο Μαυροβούνιος πασαδόρος Ράικο Στρούγκαρ βοηθά πολύ τα πλάνα του Παύλου Κωνσταντίνου.

Στον Α’  Γύρο κέρδισε η Αναγέννηση στο Φρέναρος με 0-3 σετ μετά από συγκλονιστικό αγώνα. Το παιχνίδι θα διαιτητεύσουν οι: A. Kωνσταντινίδης και Μ. Αντώρκας.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Παφιακός 21. 2. Ομόνοια (σε επτά αγώνες) 18. 3. ΑΠΟΕΛ 16.4. Νέα Σαλαμίνα (σε επτά αγώνες) 16. 5. Ανόρθωση 10. 6. Αναγέννηση Δ. 7. 7. Pokka ΑΕ Καραβά 05. 8. Ολυμπιάς Φρ.0.

Με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και θα επαναρχίσει την Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018 με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής.