Η Ανόρθωση το ντέρμπι (Νίκες για Νέα Σαλαμίνα και Παφιακό)

Η Ανόρθωση έβαλε πλώρη για την τετράδα μετά τη νίκη της επί του ΑΠΟΕΛ με 3-0 στο «Θεμιστόκλειο για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.  

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με 19 βαθμούς δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά το ΑΠΟΕΛ υπερτερεί κατά μια νίκη.

Στους άλλους δυο αγώνες της Παρασκευής, η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-0 σετ και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ ο πρωτοπόρος Green Αir Παφιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί κερδίζοντας δύσκολα στο Φρέναρος την Ολυμπιάς με 3-1 σετ. 

Η 12η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου με τον αγώνα Ομόνοια – Αναγέννηση Δ. στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στις 19:00.

Σπουδαία νίκη
«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ  3-0 (25-19, 25-22, 26-24)
Τη σπουδαιότερη νίκη της στη φετινή σεζόν που της επιτρέπει να μπαίνει για τα καλά στο «κόλπο» της τετράδας πέτυχε η Ανόρθωση στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος  ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Η «Μεγάλη Κυρία» κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» το ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ και το «έπιασε» στους 19 βαθμούς. Παράλληλα, ισοφάρισε στις νίκες σε 1-1.

H Aνόρθωση υπερίσχυσε στο πρώτο σετ και παρά το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του εντούτοις οι «κυανόλευκοι» πιο καλοί κέρδισαν 25-19 και έγραψαν το 1-0 στα σετ.

Σαφές προβάδισμα νίκης πήρε η Ανόρθωση που μετά από ένα ανταγωνιστικό δεύτερο σετ κέρδισε με 25-22 και προηγήθηκε 2-0. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν 21-16, αλλά ένα ντεμαράζ του ΑΠΟΕΛ μετέτρεψε τον αγώνα σε ντέρμπι με τους γηπεδούχους όμως να κερδίζουν.
Στο τρίτο σετ  ήταν άλλο παιχνίδι, αφού το ΑΠΟΕΛ έπαιξε τα ρέστα του. Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι  όμως η Ανόρθωση κέρδισε με 26-24  και έφθασε στη νίκη με 3-0 σετ. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σπύρου, Μοντόγια, Κνέζεβιτς, Σόρενσεν, Μπελχαρίνι, Στρουγκάρεβιτς – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού.

ΑΠΟΕΛ(Γ.ΜΕΛΚΑ): Xαλλούμης, Βερίσιμο, Χάσικος, Λούνα, Πούλκο, Γ. Χρυσοστόμου – Λίμπερο: Παντελή – Αλλαγές:Xαμαγιούν, Π. Χρυσοστόμου, Χατζηπαύλου.

Εύκολα και τρίτη η Ν. Σαλαμίνα
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-0 (25-18, 25-12, 25-17)

Η Νέα Σαλαμίνα πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Pokka ΑΕ Καραβά και ανέβηκε στην 3η θεση με 21 βαθμούς έχοντας και ένα αγώνα στο χέρι (τη Δευτέρα με την Αναγέννηση Δ.). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό βόλεϊ απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» που δεν είχαν συνέχεια στην απόδοσή τους.
H Νέα Σαλαμίνα έπαιξε καλύτερα στο πρώτο σετ και κατάφερε να το κερδίσει απέναντι σε μια ανανεωμένη Pokka ΑΕΚ Καραβά με 25-18 και να προηγηθεί με 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ άνετα το δεύτερο σετ  και δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να τους απειλήσουν. Η Νέα Σαλαμίνα πήρε το σετ με 25-12 και αύξησε σε 2-0 το προβάδισμά της. Παρόμοιο το σκηνικό και στο τρίτο σετ με την ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου να ξεφεύγει και να κερδίζει 25-17 ολοκληρώνοντας τη νίκη της.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Kορνιένκο, Παφίτης, Μπλάνκο, Βανέγκας, Ζηκάκης, Γεωργίου – Λίμπερο: Kοπανάροφ – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σοφοκλέους, Σιαπάνης.

Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Γκαρσία, Ράμμα, Καρακατσάνης,  Χατζηφιλίππου, Ντικτιαρένκο, Παναγιώτης – Λίμπερο: Καλαφάτης.

Δύσκολα οι πρωτοπόροι
ΣΑΛΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. – GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ 1-3 (25-22,19-25, 21-25, 20-25)

Με τις «δάφνες» της νίκης επί της Ομόνοιας πήγε στο Φρέναρος ο Green Air Παφιακός αλλά δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια σκληροτράχηλη Ολυμπιάς που παλεύει τον κάθε πόντο.  Οι «κοκκινόμαυροι» αιφνιδίασαν στο πρώτο σετ και το κέρδισαν, αλλά στη συνέχεια οι πρωτοπόροι έφεραν τον αγώνα στα μέτρα τους και κέρδισαν.

Η ομάδα της Ολυμπιάς κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο σετ, αφού παίζοντας εξαιρετικά κέρδισε με 25-22 ένα Green Air Παφιακό που αιφνιδιάστηκε και δεν έπιασε τη συνηθισμένη του απόδοση. Οι Φρεναρίτες προηγήθηκαν με 1-0 και έβαλαν δύσκολα στους πρωτοπόρους.

Οι Παφίτες τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο ανέβηκαν και αφού έλεγξαν τον ρυθμό κέρδισε με 19-25 ισοφαρίζοντας την πολύ καλή Ολυμπιάς σε 1-1 σετ.
Κλειστό και το τρίτο σετ, αλλά ο Green Air Παφιακός πήρε τα «πάνω» του και κέρδισε το με 21-25 ανατρέποντας την κατάσταση αφού προηγήθηκε με 1-2 σετ. Ούτε το τέταρτο σετ ήταν εύκολο για τον Green Air Παφιακό απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη ομάδα του Φρενάρους, αλλά η ομάδα της Πάφου κέρδισε με 20-25 και πήρε το σετ και τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.(Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Αδάμου, Στρούγκαρ, Γιάννούζοβιτς, Αντωνίου, Φιλίπας, Πέτρου – Λίμπερο: Πρωτοπαπάς – Αλλαγές: Χρίστου.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Κωνσταντινίδης, Ευσταθίου, Οικονομίδης, Ντίας, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης – Λίμπερο: Aντωνίου – Αλλαγές: Πλατρίτης, Τοντόροβιτς, Ανθής.

-Στη βαθμολογία μετά από 12 αγώνες υπάρχουν τα εξής δεδομένα: 1. Green Air Παφιακός 33,  2. Ομόνοια 27 (σε 11 αγώνες), 3. Νέα Σαλαμίνα (σε 11 αγ.) 21, 4. ΑΠΟΕΛ 19, 5. Ανόρθωση 19, 6. Αναγέννηση Δ. (10 αγ.) 10. 7. Pokka ΑΕ Καραβά 8. 8. Oλυμπιιάς Φρ. 1.