Παφιακός-Ομόνοια στον τελικό!

Στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας πέρασε ο Green Air Παφιακός αφού την Παρασκευή έστω και δύσκολα κέρδισε την Ανόρθωση στο «Αφροδίτη» με 3-1 σετ και συμπλήρωσε τις τέσσερεις νίκες που χρειαζόταν για να προκριθεί.

Οι «μπλε» θα ανταμώσουν με την Ομόνοια έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας αλλά και το 2-0 στις νίκες. Η Ανόρθωση που τα έδωσε όλα θα περιοριστεί στη διεκδίκηση της 3ης θέσης σε αγώνες με τη Νέα Σαλαμίνα.

Για τις θέσεις 5-8 η Pokka ΑΕ Καραβά έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας την Αναγέννηση Δερύνειας στη σάλα της ακριτικής κωμόπολης με 0-3 σετ. Ως εκ τούτου απέκτησε το προβάδισμα στις νίκες με 3-2. Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018 στη Λεμεσό.

ΘΕΣΕΙΣ 1-4
Στους τελικούς με ανατροπή 
«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ- ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3-1 (23-25, 25-22, 25-15, 25-18)

Με ανατροπή πέρασε στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας ο Green Air Παφιακός. Οι Παφίτες στον τρίτο αγώνα για τα πλέι-οφς στις θέσεις 1-4 αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-1 σετ αντέδρασαν και νίκησαν με 3-1 σετ.Ταυτόχρονα, έκλεισαν ραντεβού με την Ομόνοια στους τελικούς που θα αρχίσουν την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018. Η ομάδα της Πάφου έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και των 
νικών με 2-0 .

Η Ανόρθωση έκανε πολύ καλή εμφάνιση τουλάχιστον στα δυο πρώτα σετ, αλλά δεν άντεξε και πλέον θα αγωνιστεί στους αγώνες για την 3η – 4η θέση απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, με μειονέκτημα έδρας. Οι δυο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία αφού είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες.

Το πρώτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να παίζουν βόλεϊ αντάξιο της φήμης τους. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Ανόρθωση να επιβάλλεται 23-25 σε 33 λεπτά και να «παγώνει» το «Αφροδίτη» προηγούμενη 0-1.

Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για να το κερδίσουν παλεύοντας κάθε  πόντο. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη φάνηκε πιο ψύχραιμη στα τελικά στάδια κερδίζοντας το σετ με 25-22 ισοφαρίζοντας ταυτόχρονα την πολύ καλή Ανόρθωση σε 1-1.

Η ομάδα της Πάφου θυμήθηκε τον καλό της εαυτό στο τρίτο σετ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ανόρθωση. Το σετ κύλησε στους ρυθμούς του Green Αir Παφιακού που το κέρδισε 25-15 και γύρισε τον αγώνα αφού πλέον προηγείτο 2-1 σετ.

Οι «μπλε» ήταν καλύτεροι και στο τέταρτο σετ και παρά την πίεση της «Μεγάλης Κυρίας» κέρδισαν  με 25-18  και έκλεισαν τον αγώνα με νίκη 3-1 σετ.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Τοντόροβιτς, Ευσταθίου, Οικονομίδης, Ντίας, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης – Λίμπερο: Αντωνίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Μοντόγια, Σπύρου, Κολάς, Σόρενσεν, Μπελχαρίνι, Στρουγκάρεβιτς.

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
Μπρέικ με σούπερ εμφάνιση
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΗΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ  0-3(17-25, 16-25, 15-25)

Εντυπωσιακή η Pokka  ΑΕ Καραβά θυμίζοντας άλλες εποχές πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Σάλα της Δερύνειας, κερδίζοντας με το εμφαντικό  0-3 την Αναγέννηση Δερύνειας και πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονής, αλλά και πρόκρισης στον αγώνα για την 5η θέση.

Η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» ήταν αψεγάδιαστη και πλέον χρειάζονται  άλλη μια νίκη για να «καθαρίσουν», αφού συμπλήρωσαν τρεις νίκες, έναντι δυο των «πρασίνων». Οι «πράσινοι» ήταν μέτριοι και δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους, δυσκολεύοντας την προσπάθειά τους, ενώ έχασαν το πλεονέκτημα έδρας. Επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018. Ο αγώνας έγινε στην παρουσία 60 θεατών.

Η ομάδα της Pokka ΑΕ Καραβά ήτα καλύτερη το πρώτο σετ και κατόρθωσε να επιβληθεί με 17-25 σε 27 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Αναγέννησης δεν μπόρεσε να αντιδράσει με συνέπεια οι «κιτρινόμαυροοι» να το εκμεταλλεύονται  κερδίζοντας 16-25 αυξάνοντας σε 0-2 το προβάδισμά τους.

Το τρίτο σετ μάλλον δεν χωρεί σε κριτική αφού η Pokka ΑΕ Καραβά ήταν καταφανώς ανώτερη και το πήρε πολύ εύκολα με 15-25 εξασφαλίζοντας και  τη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΗΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΛΑΪΟΣ):Γκρόενβελντ, Καραγιάννης,Μπράβο, Στέποβιτς, Κ. Παπαϊωάννου, Χριστοφή – Λίμπερο: Χρ. Παπαϊωάννου.. – Αλλαγές: Τοφή, Στέκας.

Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ):Χατζφιλίππου, Παναγιωτίδης, Mπέννουτσκα, Ράμα, Καρακατσάνης, Ντουγκριαρένκο – Λίμπερο: Θεοδούλου.