Επιβλητικός Μάρκος στέφθηκε νικητής στον 1ο γύρο του Roland Garros

Ο Μάρκος Παγδατής πέτυχε την πρώτη του νίκη χθες, στον 1ο γύρο του Roland Garros, κερδίζοντας τον αγώνα με τον Ivo Karlovic με 7-6(5), 6-4, 6-4 σε δύο ώρες και 20 λεπτά. Πρόκειται για την πρώτη νίκη του κύπριου αντισφαιριστή στο εν λόγω Grand Slam από το 2012.

Ο Μάρκος πέτυχε οκτώ άσσους και κέρδισε το 89% (32/36) των βαθμών του first serve. Κατάφερε επίσης να απομακρύνει δύο από τα τρία break points που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, μετατρέποντας τρία από τα 14 δικά του.

Ήταν η πρώτη του νίκη σε συνεχόμενα σετ σε Grand Slam, μετά το US Open το 2013, όταν είχε επιβληθεί στο Νο. 17 του ταμπλό Kevin Anderson στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Με τον αγώνα αυτό, ο Μάρκος βελτίωσε το προβάδισμα στις αναμετρήσεις του με τον Karlovic, στο 3-1, σημειώνοντας τη δεύτερη για φέτος νίκη του στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Ο Μάρκος βελτίωσε επίσης στο 9-9 την επίδοση νίκη-ήττα στο Γαλλικό Όπεν και θα επιδιώξει να πετύχει τη 10η του νίκη αντιμετωπίζοντας τον Damir Dzumhur από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη την Τετάρτη. Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει το Νο. 2 του ταμπλό  Roger Federer στον 3ο γύρο, παραμένει ορατό.