«Όλοι ενωμένοι απέναντι στην κρίση»!

Το χαμογελαστό παιδί του παγκοσμίου τένις έχει πλέον έναν επιπλέον λόγο για να χαμογελάει! Ο Μάρκος Παγδατής έκλεισε θέση στον δεύτερο γύρο του περίφημου Wimbledon και το SDNA είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του λίγη ώρα μετά την πειστική εμφάνισή του κόντρα στον Ντόναλντ Γιανγκ. Αποστολή στο Λονδίνο: Βίκυ Γεωργάτου.

Αναλυτικά:

Δεν ήταν ασυνήθιστη η εικόνα χθες στο Court 17 του All England Club. Το κοινό έδειξε από την αρχή τις προτιμήσεις του και ο Μάρκος ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με τη νίκη σε βάρος του Αμερικανού!

Είμαστε υποκειμενικοί, αλλά είναι αδύνατον να μην τον συμπαθήσεις. Είναι τυχαίο που η εξέδρα είναι πάντα στο πλευρό του; Μας εξηγεί και ο ίδιος πώς... στο καλό γίνεται να είναι μονίμως χαμογελαστός. Δεν «στράβωσε» ακόμα και όταν τραυματίστηκε στο Νότιγχαμ, μόλις τρεις μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού του Wimbledon!

Πέρα από τα «αστεία», όμως, ο χαρισματικός Κύπριος, Νο.54 στον κόσμο, βλέπει να του ανοίγεται ένας δρόμος στο βρετανικό Grand Slam, εκεί όπου άφησε το 2006 το στίγμα του, φτάνοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Περίπου έξι μήνες μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Australian Open!

Μιας και μιλάμε για το 2006, εκεί είναι που θέλει να γυρίσει ο Μάρκος... Ο μεγάλος του στόχος μέχρι το φινάλε της καριέρας του είναι να μπει, όπως τότε, στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Και όλα αυτά χωρίς να αγνοεί όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Είχε, άλλωστε ζήσει στο παρελθόν πιο άμεσα τέτοιες καταστάσεις, όταν πέρασε τη μεγάλη οικονομική κρίση της η Κύπρος.

Διαβάστε, λοιπόν, όσα μας ανέφερε με μεγάλη προθυμία ο Μάρκος, που την Τετάρτη θα προσπαθήσει να περάσει στον τρίτο γύρο της χορτάρινης διοργάνωσης... Η πρόκριση είναι στο χέρι του και στο... πόδι του!

- Πες μας πρώτα από όλα πώς είναι το πόδι σου. Είδαμε ότι το είχες δεμένο και σε κάποια changeover φάνηκε να νιώθεις άβολα.

Είχα ένα μικροτράβηγμα στο Νότιγχαμ και για τρεις μέρες δεν προπονήθηκα. Η πρώτη μέρα ήταν σήμερα (χθες) στο γήπεδο και γι' αυτό δεν ήξερα πώς θα πήγαινε. Έκανα πολλές θεραπείες, πήγαν καλά, είδα διάφορους γιατρούς. Πιστεύω ότι το πόδι μου είναι σε καλό δρόμο.

- Ένιωσες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

«Ναι, ένιωσα. Γι' αυτό και άλλαξα λίγο την τακτική μου, προσπάθησα να κάνω πιο σύντομους τους πόντους και αυτό δούλεψε».

- Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα; Ο κόσμος ήταν φανερά στο πλευρό σου!

«Ήταν πολύ ζεστή! Ήταν καλή για μένα και ειδικά για ένα τόσο μικρό γήπεδο ήταν πολύ ζεστή. Ήταν γενικά όμορφα».

- Γενικώς, πάντως, είσαι πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη και κερδίζεις τον κόσμο...

«Είναι γιατί μου αρέσει αυτό το άθλημα. Πάντα, παλιά και τώρα, πριν μπω στο γήπεδο ο στόχος μου ήταν να το ευχαριστηθώ, να παίξω σαν να είναι το τελευταίο μου ματς της ζωής μου. Αυτό κάνω. Είχα τα καλά μου, είχα τα κακά μου, αλλά πιστεύω ότι τώρα είμαι σε καλό δρόμο. Είμαι 30 χρονών και ακόμα το ευχαριστιέμαι, που είναι πολύ σημαντικό».

- Ο επόμενος αντίπαλός σου είναι ο Τζον Μίλμαν και θεωρητικά είσαι το φαβορί για την πρόκριση; Θεωρείς ότι μπορείς να προχωρήσεις φέτος στη διοργάνωση;

«Σίγουρα μπορώ να προχωρήσω. Νιώθω καλά. Μακάρι το πόδι μου να είναι αύριο καλύτερα και μεθαύριο ακόμα καλύτερα. Για την ώρα είμαι πολύ καλά. Έχω ακόμα μικροενοχλήσεις, αλλά η κατάστασή μου είναι σαφώς βελτιωμένη. Θα δω, βέβαια, και πώς θα ξυπνήσω. Ελπίζω να είναι μια χαρά και μεθαύριο (Τετάρτη) να πετάμε!».

- Πώς τα βλέπεις γενικά τα πράγματα, το μέλλον σου στο τουρ; Ο στόχος σου είναι το Top 10;

«Ναι, είναι ο στόχος μου. Όχι για φέτος. Εγώ νομίζω ότι έχω στα πόδια μου τρία-τέσσερα χρόνια ακόμα. Και θα προσπαθήσω σε αυτά τα χρόνια να επιστρέψω στο Top 10. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό θα επιχειρήσω να κάνω».

- Παρακολουθείς όσα γίνονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα;

«Ναι, φυσικά τα έχω μάθει. Είναι δεδομένο ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε. Το κεφάλι ψηλά και προσπαθούμε. Όλοι πρέπει να ενωθούμε για να βοηθήσουμε, και όταν λέω "όλοι" δεν εννοώ μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο που έχει αυτά τα προβλήματα. Είναι κρίμα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Θεωρώ ότι εμείς φέραμε τα πράγματα εδώ που είναι. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά αν δεν αλλάξουμε εμείς τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Η ευθύνη, λοιπόν, είναι σε εμάς, όχι μόνο σε αυτούς και πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα αν πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».