Με Μάρκο στο Σαν Μαρίνο για την άνοδο

Η Εθνική ομάδα Τένις Davis Cup αναχωρεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, για το Σαν Μαρίνο, έχοντας ως ύψιστο στόχο την άνοδο στο Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης. Οι αγώνες του Group III, θα διεξαχθούν από 15-18 Ιουλίου, και σε αυτούς θα λάβουν μέρος 13 χώρες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου Φίλιος Χριστοδούλου. Σημαντικό στοιχείο της φετινής συμμετοχής, η επιστροφή του Μάρκου Παγδατή στην ομάδα, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Μαζί του θα είναι οι αρκετά πιο έμπειροι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές Πέτρος Χρυσοχός, Σέργης Κυρατζής και Χρίστος Χατζηγεωργίου, ενώ ο «captain» της ομάδας θα είναι ο Φώτος Καλλίας.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Μάρκος Παγδατής όπως φάνηκε στις δύο τελευταίες του συμμετοχές στο τουρνουά στο Νόττινχαμ όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, και στο Γκραν Σλαμ στο Γουίμπλεντον όπου έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο. Επιπρόσθετα οι επιτυχίες του Πέτρου Χρυσοχού τον τελευταίο χρόνο απέναντι σε αντιπάλους παρομοίου επιπέδου με αυτούς που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, αυξάνουν την πεποίθηση ότι η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να ξεχωρίσει με την παρουσία της στο Σαν Μαρίνο και να διαφημίσει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο την πρόοδο του αθλήματος στην Κύπρο.

Λόγω της παρουσίας του Μάρκου Παγδατή στην ομάδα, η Κύπρος αξιολογήθηκε ως Νο1 του ταμπλό (66 Nation Ranking) και τέθηκε επικεφαλής του ενός εκ των τεσσάρων ομίλων (Pool A) στους οποίους θα χωριστούν οι 13 ομάδες. Εφόσον κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον νικητή του τρίτου ομίλου επικεφαλής του οποίου είναι η ΠΓΔΜ. Οι άλλες δύο χώρες που τέθηκαν επικεφαλής ομίλων είναι η Εσθονία (Pool B) και η Γεωργία (Pool D).

Οι 13 χώρες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου είναι οι εξής: Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισλανδία, Κύπρος, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο και ΠΓΔΜ.

Η αποστολή θα ταξιδέψει από τη Λάρνακα για την Μπολόνια, και από εκεί οδικώς θα καταλύσει στο Σαν Μαρίνο. Θα επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου