Ανέκαμψε ο Μάρκος

Προερχόμενος από την πολύ σκληρή ήττα στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ο Μάρκος Παγδατής ξεκίνησε πολύ καλά τις υποχρεώσεις του στην Ατλάντα, κερδίζοντας την Τρίτη με 2-0 σετ τον Όστιν Κράιτσεκ στην πρεμιέρα του στο BΒ&T Atlanta Open.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη επίσημη παρουσία του Μάρκου Παγδατή στο hard court τουρνουά της Ατλάντα που ανοίγει παραδοσιακά την περίοδο προετοιμασίας για το Αμερικάνικο Όπεν.

Το Νο5 του ταμπλό, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησε με 6-4, 6-0 του γηπεδούχου Όστιν Κράιτσεκ, στον πρώτο αγώνα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, στη 2η ημέρα των αγώνων της διοργάνωσης.

Ο 30χρονος Κύπριος, την προηγούμενη εβδομάδα υπέστη μια από τις χειρότερες ήττες της καριέρας του, γνωρίζοντας την ήττα απ'το Νο698 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεχάντρο Γκόμεζ, στον 1ο γύρο του Bogota Open.

Ανακάμπτοντας γρήγορα από αυτή την ήττα, ο Μάρκος έπιασε πολύ καλή απόδοση και ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του 25χρονου Κράιτσεκ.

Το 1ο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο, με τον Παγδατή να μην απειλείται και να εκμεταλλεύεται τη μοναδική του ευκαιρία για break, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2ο σετ, ο Κύπριος έσωσε και τα δύο break points του αντιπάλου του για να φτάσει με εντυπωσιακό τρόπο στην τελική επικράτηση, μετά από 1 ώρα και 17 λεπτά αγώνα στο δεύτερο μεγαλύτερο court των εγκαταστάσεων του Atlantic Station.

Ήταν η 17η νίκη του Παγδατή στη σεζόν με το Νο47 της παγκόσμιας κατάταξης να περιμένει το νικητή του αγώνα Τιαφόε-Γκροθ στο 2ο γύρο.

Τρίτη 28/07: 1ος γύρος Atlanta Open
6-Johnson (U.S.) beat Lacko (Slovakia) 6-1 6-7(3) 6-2 
5-Baghdatis (Cyprus) beat Krajicek (U.S.) 6-4 6-0