Ανεβαίνει ο Μάρκος

Μια πολύ δύσκολη και πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Μάρκος Παγδατής, στο ΒΒ&Τ Open της Ατλάντα. Ο Κύπριος πρωταθλητής επιβλήθηκε του Sam Groth με 2-1 σετ σε μια καυτή μέρα στην Ατλάντα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης της ΑΤΡ, όπου θα συναντήσει τον Vasek Pospisil.

Ο Παγδατής δεν είχε καθόλου εύκολο έργο - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο - απέναντι στον Groth, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη στο τέλος, με 7-5, 3-6, 6-3.

Ο 30χρονος Κύπριος πρωταθλητής, Νο5 στο ταμπλό και Νο47 στην παγκόσμια κατάταξη, έβγαλε τους 4 από τους 11 άσους του στο 1ο σετ, στο οποίο έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, για να το κερδίσει με ένα break στο τέλος, με 7-5.

Ο Groth, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 άσους, πετούσε "φωτιές" από τη γραμμή του σερβίς στο 2ο σετ και έκανε ένα break, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μάρκος ήταν πιο ουσιαστικός στο αποφασιστικό σετ, στο οποίο αξιοποίησε και τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε για break, με αποτέλεσμα να το κατακτήσει και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παίκτες, έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού ήταν μια πολύ ζεστή μέρα στην Ατλάντα. Λίγο νωρίτερα, ο επόμενος αντίπαλος του Παγδατή, Vasek Pospisil, νίκησε τις επίπονες κράμπες του, για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Yen-Hsun Lu με 6-4, 6-7 (3), 6-4, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Αύριο Παρασκευή, ο Μάρκος θα επιχειρήσει να σταματήσει την πορεία του Νο2 στο ταμπλό Καναδού, για να προκριθεί σε ημιτελική φάση ΑΤΡ διοργάνωσης για 3η φορά φέτος, μετά από το Νότιγχαμ και το Ζάγκρεμπ.

Ο Παγδατής θα αγωνιστεί και σήμερα, για το ταμπλό των διπλών. Χθες μαζί με τον συμπαίκτη του, Malek Jaziri, κέρδισαν τους Benjamin Becker και Lukas Lacko με 7-6 (3), 6-3 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν απόψε τα μεσάνυκτα, τους Colin Fleming και Gilles Muller.