Μεγάλη νίκη για τον Μάρκο (Bίντεο)

Ο Μάρκος Παγδατής ξεκίνησε με μια μεγάλη νίκη την προσπάθειά του στο Rakuten Japan Open, καθώς απέκλεισε στα δύο σετ τον Fernando Verdasco. Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Benoit Paire, μετά και το νέο πρόωρο αποκλεισμό του Grigor Dimitrov. Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Ο Παγδατής ήταν σε πολύ καλή μέρα και επιβλήθηκε με 7-5, 6-1 του Verdasco, στην πρεμιέρα του στο Τόκιο. Ο 30χρονος Κύπριος πρωταθλητής κέρδισε τους 30 από τους 41 πόντους στα πρώτα σερβίς, έσωσε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 4 φορές τον Ισπανό αριστερόχειρα, για να πανηγυρίσει τη νίκη αυτή έπειτα από 1 ώρα και 16 λεπτά.

Ο Μάρκος παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Verdasco, με τον οποίο είχε παίξει ακόμα μια φορά, περισσότερο από 5 χρόνια πριν. Στη μοναδική προηγούμενή τους αναμέτρηση, το 2010 στην Ουάσινγκτον, είχε κερδίσει τον Ισπανό με 7-6 (3), 6-4, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον 2ο γύρο του Japan Open, o Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Benoit Paire, που διανύει καταπληκτική σεζόν. Ο 26χρονος Γάλλος πέτυχε επίσης μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του στο Τόκιο, απέναντι στον Grigor Dimitrov, με 6-4, 3-6, 6-1.

Ο Paire έβγαλε 11 άσους και κέρδισε τους 39 από τους 46 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσωσε και 12 break points, από τα 13 που είχε συνολικά ο Βούλγαρος, Νο8 στο ταμπλό. O Γάλλος πέτυχε την 20ή νίκη του στη φετινή σεζόν, ενώ για τον Dimitrov αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική του ήττα.

Συνολικά στη φετινή σεζόν ο Dimitrov έχει ρεκόρ 28-19, ενώ έχει να κάνει back-to-back νίκες σε ένα τουρνουά από τον Αύγουστο και το Cincinnati Masters! Δεν έχει προκριθεί σε κανέναν προημιτελικό από τον περασμένο Απρίλιο (στο Masters της Μαδρίτης), ενώ δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν τελικό φέτος.