Χωρίς να χάσει σετ ο Μάρκος

 

O Μάρκος Παγδατής επέστρεψε από το 1-5 στο 1ο σετ, για να κερδίσει τον Gilles Muller με 3-0 στην πρεμιέρα του στο φετινό Roland Garros. Αυτή ήταν η 10η νίκη του Μάρκου στο παρισινό Grand Slam.

Ο Παγδατής κέρδισε τον Muller με 7-5, 6-4, 6-1 και προκρίθηκε για 7η φορά στην καριέρα του στον 2ο γύρο του Roland Garros. O 30χρονος Κύπριος πρωταθλητής, πέτυχε τη 10η νίκη του στα γήπεδα του γαλλικού Grand Slam (10-10) και την 58η συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση (58-41).

Είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία του στο χωμάτινο major το 2007, όταν έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο, ενώ μόνο άλλη μια φορά είχε μπει στον 3ο γύρο, το 2010. Φέτος θα επιχειρήσει να το κάνει για τρίτη φορά, ωστόσο θα έχει δύσκολο έργο, καθώς ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από την αναμέτρηση του Jo-Wilfried Tsonga με τον Jan-Lennard Struff.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Κύπριο, καθώς ο Muller "έσπασε" δυο φορές το σερβίς του και προηγήθηκε με 5-1! Ο Μάρκος όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά κέρδισε 6 συνεχόμενα games και κατάφερε να κερδίσει αυτό το σετ, με 7-5.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Παγδατής, ο οποίος έκανε ένα πολύ σημαντικό break στο τέλος του και το πήρε με 6-4, για να κυριαρχήσει απόλυτα στο 3ο σετ και να το κερδίσει με το επιβλητικό 6-1, βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση.

Ο Παγδατής έκανε συνολικά ένα πολύ καλό ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 30 winners και 15 αβίαστα λάθη. Αυτή ήταν η 3η νίκη του Κύπριου με αντίπαλο τον Muller, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

tennisnews.gr