Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής προηγήθηκε του Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά με 2-0 σετ και πάγωσε το Philippe Chatrier, όμως ο Γάλλος έφερε τα πάνω κάτω και προκρίθηκε στο τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο Νο.7 τενίστας στον κόσμο λύγισε τον Κύπριο με 6-7(6), 3-6, 6-3, 6-2, 6-2 σε ένα συναρπαστικό ματς διάρκειας 3 ωρών και 26 λεπτών, για να κλείσει πολύ ενδιαφέρον ραντεβού με τον ημιφιναλίστ του 2014, τον απρόβλεπτο Έρνεστς Γκούλμπις. Είναι η 8η διαδοχική χρονιά που ο Τζο περνάει στους «32» της διοργάνωσης.

Κρίμα, όμως, για τον Μάρκο, που έφτασε πολύ κοντά σε μια τεράστια πρόκριση, αφού με τρομερή εκκίνηση ο τενίστας πήρε τα δύο πρώτα σετ και, μάλιστα, μέσα σε «εχθρική» ατμόσφαιρα!

Το καυτό γαλλικό κοινό προσπαθούσε... απεγνωσμένα να αφυπνίσει το αγαπημένο του παιδί και πράγματι ο Τσονγκά κατάφερε να φέρει με υπερπροσπάθεια το ματς στα ίσα.

Όλα πλέον έδειχναν δική του νίκη και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη όταν σημείωσε πρώτος μπρέικ στο καθοριστικό σετ και πέρασε μπροστά με 2-0.

Ήταν φανερό ότι ο Παγδατής δεν είχε πλέον την απαραίτητη ενέργεια, αλλά ούτε την ψυχολογία για να γυρίσει το ματς. 

Με ένα δεύτερο μπρέικ, λοιπόν, ο Τσονγκά έκανε το 5-2 και στη συνέχεια σέρβιρε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για να σφραγίσει τη νίκη. Σε 55 ματς στα οποία είχε προηγηθεί με 2-0, ο Μάρκος δεν είχε γνωρίσει ποτέ την ήττα! 

Οι Γάλλοι, πάντως, παραδέχτηκαν τη μεγάλη εμφάνιση του Παγδατή και τον αποθέωσαν κατά την έξοδό του από το γήπεδο...

Την πρόκριση πήρε και ο απίθανος Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τρίτο γύρο Grand Slam. Ο 19χρονος Γερμανός λύγισε με 6-1, 3-6, 6-1, 6-4 τον Στεφάν Ρομπέρ και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον φίλο του Ντόμινικ Τιμ, από τον οποίο ηττήθηκε πριν λίγες μέρες στον τελικό της Νίκαιας.