Εύκολα ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής πήρε μια γρήγορη πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open, καθώς ο αντίπαλός του, Facundo Bagnis, εγκατέλειψε στις αρχές του 3ου σετ, σε μια αναμέτρηση που ο πρωταθλητής μας έδειχνε να ελέγχει απόλυτα.

Ο Μάρκος ήταν μπροστά με 6-4, 6-2, 1-1, όταν ο Facundo Bagnis αποφάσισε να εγκαταλείψει και να μη ρισκάρει να χειροτερέψει την κατάστασή του σε έναν αγώνα που έτσι κι αλλιώς δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει τον αντίπαλό του. Ο Αργεντινός, είχε ενοχλήσεις στη σπονδυλική του στήλη.

Ο Παγδατής έκανε ένα καλό παιχνίδι όσο παίχτηκε τένις και κατάφερε να τελειώσει σχετικά γρήγορα τα δυο πρώτα σετ. Όταν η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την εγκατάλειψη του Bagnis, είχαν συμπληρωθεί μόλις 89 λεπτά στον αγώνα.

Ο Μάρκος κατάφερε να σβήσει και τα δύο break points που είχε ο Bagnis στο εναρκτήριο σετ, ενώ αξιοποίησε τη μια από τις 5 ευκαιρίες που δημιούργησε, για να κάνει νωρίς το μοναδικό break του σετ. Στο 2ο σετ ήταν πολύ καλύτερος από τον Αργεντινό, "έσπασε" δυο φορές το σερβίς του και σε λιγότερο από μισή ώρα έφτασε σε αυτό το 6-2.

Αυτή ήταν μόλις η 6η νίκη του Παγδατή στη Νέα Υόρκη, στην 13η παρουσία του στο Αμερικανικό Όπεν. Είναι το χειρότερό του από τα 4 majors και μόλις μια φορά έχει προκριθεί στον 3ο γύρο, που είναι η καλύτερη πορεία του, το 2013.

Επόμενος αντίπαλος ο Benoit Paire την Τετάρτη.

Πηγή: tennisnews.gr