Στους «32» για δεύτερη φορά ο Παγδατής

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, ο Μάρκος Παγδατής κέρδισε τον Benoit Paire στα 4 σετ και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του US Open. Θα είναι μόλις η δεύτερη παρουσία του Μάρκου στον 3ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam, ισοφαρίζοντας και την κορυφαία επίδοσή του στο τουρνουά.

Ένας πολύ καλός Μάρκος Παγδατής, επικράτησε με 6-2, 6-4, 3-6, 6-4 του Benoit Paire, σε 2 ώρες και 10 λεπτά. Ο 31χρονος Κύπριος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 23 winners και μόνο 22 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο αντίπαλός του σταμάτησε στα 41 (λάθη).

Ο Παγδατής ήταν πολύ πιο σταθερός από τον Paire στο εναρκτήριο σετ και αυτό απέδειξαν και τα 5 συνεχόμενα games που κέρδισε και τον έφεραν από το 1-2 στο 6-2, δίνοντάς του το πρώτο σετ μέσα σε 23 λεπτά. Ο Κύπριος πρωταθλητής είχε λιγότερα από τα μισά αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του, 6 έναντι 13.

Ο Paire ήταν πιο καλός στο 2ο σετ και διατήρησε το προβάδισμά του, το οποίο είχε χάρη στο σερβίς του, μέχρι και το 4-3, στο 9ο game όμως, όταν ο Μάρκος δημιούργησε τα πρώτα του break points στο σετ, έκανε το 4-4, 15-40 και τελικά αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία του, για να σερβίρει στη συνέχεια επιτυχημένα για το 6-4 και το δεύτερο κερδισμένο του σετ.

Ούτε ένα break point δεν κατάφερε να δημιουργήσει ο Γάλλος, σε αυτά τα πρώτα δυο σετ. Την πρώτη του ευκαιρία την είχε στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ο Παγδατής όμως έμεινε όρθιος και κράτησε το σερβίς του, για το 1-1.

Δε συνέβη το ίδιο πάντως και στο 4ο game, στο οποίο ο Παγδατής έσβησε αρχικά διπλό break point, επιστρέφοντας από το 15-40, αλλά τελικά ο Γάλλος έφτασε στο πρώτο του break στην αναμέτρηση, χάρη σε μια τρίτη ευκαιρία που δημιούργησε. Στη συνέχεια πιστοποίησε το προβάδισμά του με ένα κράτημα σερβίς και έφτασε στο 4-1.

Στο 6ο game ο Paire είχε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα ευκολότερα και γρηγορότερα στο σετ, αλλά έχασε τρία break points, με τον Μάρκο να μένει "ζωντανός" μειώνοντας σε 4-2. Τελικά το δεύτερο break δεν χρειάστηκε να έρθει για τον Paire, που κράτησε εύκολα τα δύο επόμενα service games του και έστειλε το ματς σε 4ο σετ.

Εκεί ο Μάρκος προηγήθηκε δύο φορές με break, αλλά και τις δύο είδε το προβάδισμά του να χάνεται. Χρειάστηκε να κάνει και τρίτο break για να κάμψει την αντίσταση του Paire, αυτή τη φορά αρκετό για να του δώσει τη νίκη, αφού ήρθε στο 10ο game, στο οποίο ο Γάλλος είχε όλη την πίεση στο μέρος του και δεν απέφυγε τα λάθη.

Με τη μεγάλη αυτή νίκη απέναντι στο Νο. 32 του ταμπλό, ο Παγδατής προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο του US Open. Μόνο άλλη μια φορά είχε φτάσει τόσο μακριά στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, το 2013.

Αυτή είναι η καλύτερη πορεία του σε κάποιο Grand Slam από το Wimbledon του 2015 και θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά σε 4ο γύρο major διοργάνωσης από το 2008 μεθαύριο, καθώς και για πρώτη συνολικά στο US Open. 

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Milos Raonic με τον Ryan Harrison, για να μάθει τον παίκτη που θα αντιμετωπίσει στη φάση των "32" την Παρασκευή.