Κέρδισε την τρίωρη μάχη ο Μάρκος

Ο Μάρκος Παγδατής έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Pablo Carreno Busta και μετά από τρία σετ που οδηγήθηκαν σε tie-break, πήρε τη νίκη με ανατροπή σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες! Ο Μάρκος ήταν πίσω με σετ και με break στο 2ο σετ, αλλά βρήκε τρόπο για να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Chengdu Open.

Σε μια αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη, αλλά ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ο Μάρκος Παγδατής κατάφερε να κερδίσει τον Pablo Carreno Busta με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (5), σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες αγώνα! Αυτή ήταν η πρώτη του αναμέτρηση στο νεοσύστατο Chengdu Open στην Κίνα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και στα 182 λεπτά του. Στο πρώτο σετ αμφότεροι οι δύο παίκτες σέρβιραν εξαιρετικά και δεν επέτρεψαν να απειληθούν τα σερβίς τους. Το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο στο 5-5, όταν το ματς διακόπηκε από τη βροχή. Σήμερα η δράση συνεχίστηκε, με τον Carreno Busta να κερδίζει το πρώτο tie-break, με 7-5.

Ακολούθησαν άλλα δύο σετ που κρίθηκαν επίσης στο tie-break, παρά τις ευκαιρίες του Ισπανού για να τελειώσει το παιχνίδι. Προηγήθηκε με break στο 2ο σετ, όταν έκανε το 4-3, η απάντηση του Μάρκου όμως ήρθε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα πήρε το tie-break με 7-5 και επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι.

Και στο 3ο σετ οι δύο παίκτες έκαναν από ένα break, με τον Μάρκο να έχει σημαντικό πρόβλημα στα δεύτερα σερβίς του, αλλά να παίρνει τους 19 από τους 22 πόντους στις πρώτες του εκτελέσεις. Για άλλη μια φορά το tie-break έδωσε τη λύση και ο Παγδατής το πήρε και αυτό μετά από 12 πόντους, για να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή και μια σπουδαία επικράτηση, έπειτα από 3 ώρες και 2 λεπτά μάχης. 

O Μάρκος, Νο. 36 στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε στη δράση μετά από την πολύ καλή πορεία του στο US Open, όπου προκρίθηκε στους "16", για πρώτη φορά στο αμερικανικό Grand Slam.

Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών θέλει να επιστρέψει στους τίτλους από το 2010 και στη δεύτερη αποστολή του στην Chengdu, θα αντιμετωπίσει τον Viktor Troicki. Ο Σέρβος, Νο. 6 στο ταμπλό, επικράτησε του 17χρονου Casper Ruud με 6-3, 7-6 (4).

Πηγή: tennisnews.gr