Ευρωπαϊκό U16

Ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους με αφορμή το Ευρωπαϊκό U16, καθώς και τα 40άχρονα της Ελαιών και τα βελτιωτικά έργα του καλοκαιριού

Τις λεπτομέρειες του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 της Tennis Europe, που θα φιλοξενήσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών την εβδομάδα μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου.

Το παρών τους στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Δημήτρης Λεοντής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου, κ. Φίλιος Χριστοδούλου και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού U16 της Ελαιών, κ. Φώτος Καλλίας.

Πέραν από το Ευρωπαϊκό U16, ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για τα μεγάλα βελτιωτικά έργα του καλοκαιριού που κόστισαν 100 χιλιάδες ευρώ, ένα κόστος το οποίο επωμίστηκε αποκλειστικά ο Όμιλος και τα οποία μεταμόρφωσαν την εικόνα της Ελαιών. Αναφέρθηκε επίσης στα 40άχρονα της Ελαιών, λέγοντας πως «το 1976 η εδώ περιοχή δεν θύμιζε καθόλου τη σημερινή εικόνα της οικιστικής ανάπτυξης. Από τότε άλλαξε ολοκληρωτικά η περιοχή, ενώ άλλαξε και η εικόνα του Ομίλου μας. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η αγάπη μας για το τένις, η καθημερινή αγωνιστική προσπάθεια και το εξαιρετικό κλίμα».

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό U16, τα προκριματικά ξεκινούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα αρχίζει η δράση στο κυρίως ταμπλό, σε μονά και διπλά αγοριών και κοριτσιών. Ο τελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ζαχαριάδης ευχαρίστησε τους χορηγούς της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος που είναι ο ΑΓΡΟΣ, ο ΚΟΑ, η Megabet, η Netsmart, η εταιρεία HEAD της Talianos Sports και ο Δήμος Έγκωμης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του τουρνουά, κ. Φώτος Καλλίας, αναφέρθηκε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στη διοργάνωση. «Η διοργάνωση διεθνών πρωταθλημάτων είναι βασικός παράγοντας για την εξέλιξη του αθλήματος στην Κύπρο, αφού δίνει την ευκαιρία στα νεαρά μας ταλέντα να παίξουν σε διεθνή πρωταθλήματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή ξένων και Κυπρίων, αφού πάνω από 200 τενίστες από 25 διαφορετικές χώρες θα λάβουν μέρος».

Ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Δημήτρης Λεοντής, συγχάρηκε τον Φοίβο Ζαχαριάδη για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Ελαιών αλλά και για τα 40άχρονα, ενώ μιλώντας για τα βελτιωτικά έργα, τόνισε πως «τέτοιες ενέργειες ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και εμείς στον ΚΟΑ επικροτούμε αυτές τις προσπάθειες».

Ο πρόεδρος της ΟΑΚ, κ. Φίλιος Χριστοδούλου, είπε πως «θέλω να χαιρετήσω τα μεγάλα επιτεύγματα του Φοίβου (σ.σ. Ζαχαριάδη) στην Ελαιών. Θυμάμαι πως ήταν ο χώρος πριν 40 χρόνια και με τη φετινή εξέλιξη με τις ανακαινίσεις, ανεβάσατε τον πήχη πολύ ψηλά. Σας συγχαίρω».

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ζαχαριάδης ξενάγησε τους δημοσιογράφους στους ανανεωμένους χώρους της Ελαιών.

Η δράση στο Ευρωπαϊκό U16 ξεκινά το Σάββατο με τα προκριματικά, στα χωμάτινα κορτ της Ελαιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου τένις από κορυφαίους U16 τενίστες της Ευρώπης.