Πένεφ - Ζολοτάρεβα οι νικητές

Διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου από 5-12 Νοεμβρίου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Famagusta Tennis Cup U14», το οποίο ήταν Κατηγορίας 3.

Το πρωτάθλημα παρουσίασε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή περίπου 100 αθλητών, οι οποίοι προέρχονταν από 17 χώρες του εξωτερικού. Οι λάτρεις του τένις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ψηλού επιπέδου τένις μεταξύ των Κυπρίων και των ξένων αθλητών.

Νικητής στη κατηγορία Αγοριών αναδείχθηκε ο Ιβάν Πένεφ από τη Βουλγαρία, ο οποίος νίκησε στον τελικό τον συμπατριώτη του Βασίλ Ντιμιτρόφ με 2-0 (6-4, 6-4). Στην κατηγορία Κοριτσιών νικήτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Ζολοτάρεβα από τη Ρωσία που επικράτησε της Κατερίνα Γκέμπενικ από την Ουκρανία με 2-0 (7-5,6-4).

Από Κυπριακής πλευράς οι Φώτος Φωτιάδης και Κωνσταντίνος Κοσιής έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ ο Ανδρέας Λοττίδης προχώρησε μεχρι τον β΄ γύρο. Στα κορίτσια η Μελίν Ονκάγια ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετική, και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του πρωταθλήματος, ενώ η Μερίλ Σονάκιν αν και προερχόμενη από τα προκριματικά, προκρίθηκε μέχρι τον β΄γύρο.

Στο Διπλό αγοριών τα ζευγάρια των Ανδρέα Χαπίδη/Ιάκωβου Χατζηπιερή, και Νικόλα Κωνσταντίνου/ Ανδρέα Λοττίδη προχώρησαν αμφότερα στον β΄γύρο. Η σημαντικότερη όμως επιτυχία ήλθε στο Διπλό κοριτσιών, όπου οι Μελίν Ονκάγια και Χριστίνα Στυλιανίδη έφτασαν μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκαν από τις Ελένα Κοροκοζίδη και Αναστασία Ζολοτάρεβα με 2-0 (7-6[4], 6-3).

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου