Ήττα από τον Ναδάλ για τον Μάρκο! (φώτος)

Ο Ράφα Ναδάλ «καθάρισε» στα τρία σετ τον Μάρκο Παγδατή και από τη στιγμή που ο Νόβακ Τζόκοβιτς... έφυγε από τη μέση, μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες διάκρισης στο Australian Open!

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο αριστερόχειρας Ισπανός (Νο.9) επικράτησε του 31χρονου Κύπριου (Νο.36) 6-3, 6-1, 6-3 σε 2 ώρες και 12 λεπτά, για να κλείσει θέση στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Εκεί, πάντως, έχει πολύ επικίνδυνη αποστολή, καθώς μπροστά του θα βρει ένα από τα νέα αστέρια του tour: τον Αλεξάντρ Ζβέρεφ, Νο.24 στον κόσμο, που άφησε εκτός τον Αμερικανός Φρανς Τιάφοου με 6-2, 6-3, 6-4.

Φιλοδοξίες για πολύ καλή πορεία μπορεί να έχει και ο Ντόμινικ Τιμ, που βρίσκεται στο quarter του Τζόκοβιτς. Ο 23χρονος Αυστριακός απέκλεισε με 6-2, 6-1, 6-7(6), 6-4 τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον και θα βρει απέναντί του τον Μπενουά Περ. Ο εκρηκτικός Γάλλος πήρε επική νίκη σε βάρος του Φάμπιο Φονίνι με 7-6(3), 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 σε ένα ματς που κράτησε σχεδόν 3.5 ώρες.

Για να καταλάβετε πόσο ανοίγει ο δρόμος για έκπληξη μετά τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς, αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ένας εκ των Τιμ-Περ, Κάρλοβιτς-Γκοφέν, Ντιμιτρόφ-Γκασκέ και Καρένιο-Ιστόμιν θα παίξει στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Τα άλλα τρία ζευγάρια της φάσης των «32» που βγήκαν σήμερα είναι Μονφίς-Κολσράιμπερ, Μπαουτίστα-Φερέρ, Σιμόν-Ράονιτς.