Λύγισε η Σάκκαρη στη Μελβούρνη

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στα τρία σετ από τη Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι και αποχαιρέτησε το Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.94 στον κόσμο, έχασε 3-6, 6-2, 6-3 από την 34χρονη Κροάτισσα (Νο.79) και δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τέταρτο γύρο Grand Slam.

Η αντίπαλός της, μάλιστα, έχει καλές πιθανότητες να φτάσει ακόμα και στην οκτάδα, αφού στη φάση των «16» παίζει με την Αμερικανίδα quaifier Τζένιφερ Μπρέιντι, που άφησε εκτός με 7-6(4), 6-2 την Έλενα Βέσνινα, Νο.14 του ταμπλό.

Το φοβερό είναι ότι πριν τη φετινή διοργάνωση, η τενίστρια από την Κροατία είχε να νικήσει στη Μελβούρνη από το 1998!

Η Μαρία ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και πήρε με άνεση το πρώτο σετ, όμως στη συνέχεια η Μπαρόνι, που χρειάστηκε ιατρικό τάιμ άουτ για ένα πρόβλημα στο πόδι, βρήκε τα χτυπήματά της και έγινε πιο επιθετική.

Έφερε, λοιπόν, το ματς στα ίσα, αλλά η 21χρονη Σάκκαρη δεν πτοήθηκε και κατάφερε να κάνει πρώτη το μπρέικ στο καθοριστικό σετ.

Παρά την υπερπροσπάθεια, ωστόσο, στο επόμενο γκέιμ, η Μαρία δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της και η Μπαρόνι όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά και πέρασε στη θέση του οδηγού με μπρέικ στο επόμενο service game της Ελληνίδας (3-1). 

Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Λούτσιτς Μπαρόνι καθάρισε την πρόκριση μετά από ματς διάρκειας 1 ώρας και 48 λεπτών.

Η Σάκκαρη, λοιπόν, φεύγει από τη Μελβούρνη έχοντας γράψει ιστορία με την πρώτη της συμμετοχή σε τρίτο γύρο Grand Slam.

Σίγουρα θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, όμως οι εντυπώσεις που άφησε είναι πολύ θετικές και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα τη δούμε να πετυχαίνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα!